Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Internet na kartę - jaki modem polecacie

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
7 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   Roozga

Roozga

Wujek Dobra Rada

• 8 617 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 05 października 2010 - 17:03

Wiadomo jak każdy - szukam czegoś niedrogiego a sprawdzonego.

Che wziąć sobie starter Internetu na Kartę z Orange, bo coraz częściej się na tym łapię że jest mi mega potrzebny

Podpowiedzcie coś

#2 OFFLINE   Kicu

Kicu
  • 59 postów

Napisany 05 października 2010 - 17:43

Wiadomo jak każdy - szukam czegoś niedrogiego a sprawdzonego.

Che wziąć sobie starter Internetu na Kartę z Orange, bo coraz częściej się na tym łapię że jest mi mega potrzebny

Podpowiedzcie coś

Witaj! Wszystko zależy gdzie będziesz korzystał - w dużym mieście każda z sieci ma (super) zasięg ale już na peryferiach.. jest ciężej.. Proponuję ci zerknąć na mapy z zasięgiem z każdej dostępnej sieci i zobaczyć teren który cię interesuje..!
Ja osobiście korzystam z Play na kartę.. Modemik : HUAWEI E220 . Osobiście mi śmiga to fajnie (wystarczająco) - korzystam na terenie Piaseczna (Mazowieckie) Okolice-( są wolniejsze) - stronki otwierają się wolniej i zdjęcia dłużej ładuje.. Yuo Tobe - trochę trzeba odczekać, żeby załadowało.. oraz na terenie Olesno Sl. ( Opolskie) również nie jest za szybki ale na skypie da się pogg..:) jak działa w innych miejscowościach to nie wiem, bo zawsze zapomnę zabrać kompa..:p:p Doładowania robię jak mi jest net potrzebny bo kartę kupisz na każdej stacji paliw! Za 30zł jak załaduję to nie wykorzystam całego pakietu przez miesiąc - chyba że zaczniesz z neta filmy ciągnąć..;p 50zł ważne jest przez 2 miesiące a dalsze doładowania to nie wiem, bo nie korzystałem:) Pozdrawiam! ;)

#3 OFFLINE   Roozga

Roozga

Wujek Dobra Rada

• 8 617 postów

Napisany 05 października 2010 - 17:50

Korzystać będę raczej w Szczecinie, trochę w okolicach, ale ogólnie to najczęściej w zasięgu 3G

Nie chodzi mi tu o zasięg ale o sam modem

sprawdze tego hujaweja, ale jak są jeszcze jakieś propozycje to chętnie poczytam

#4 OFFLINE   dominik_z

dominik_z
  • 591 postów

Napisany 05 października 2010 - 18:09

Moze to Ci pomoze w wyborze: http://di.com.pl/new...y_w_Polsce.html

#5 OFFLINE   Roozga

Roozga

Wujek Dobra Rada

• 8 617 postów

Napisany 05 października 2010 - 18:11

Dominik, nie o to pytam który najlepszy, który najszybszy, który najtańszy

Jaki modem :)

#6 OFFLINE   ZAHIR666

ZAHIR666

3.0 w Złomedze i Calibrze

• 1 550 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 23 listopada 2011 - 12:01

Ciekaw jestem jak skończyła się ta fascynująca historia :D

A tak na poważnie jest tu jakiś mądrala ;) co by mi doradził który modem wybrać, bo wczoraj uszkodziłem ( chyba ) bo przestał działać ułamało się na dobre wejście USB co za porażka jak to jest tandetnie zrobione.

Miałem do tej pory modem: HUAWEI E 1750 C
a chcę kupić ten bo jest na elastycznym kablu Huawei E 220 nie chcę kolejnego uszkodzić.

Ze swojego byłem bardzo zadowolony ale wolałbym na kablu lub jakiś nowszy modem.

Z góry dzięki

#7 OFFLINE   Florek

Florek
  • 1 254 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 24 listopada 2011 - 20:49

Odgrzewam, ale może się komuś przyda. :)

Koledzy, rozmawiacie o Huawei E220, E1750 - stare, wolne, niby 7,2Mbit/s wyciąga ale jest jedno ale. Technika. Owa technika idzie naprzód. Sam jeszcze dwa miesiące temu używałem E169 i byłem zadowolony. Byłem, bo u znajomego "testowałem" E173-U2. Prędkości limitem Play do 1Mbit/s ograniczone ale od razu dało się zauważyć, że ten E173 działa szybciej od mojego (zasięg ten sam, bo używamy takich samych anten zewnętrznych i w decybelach zasięg identyczny); nawet u mnie, po zamianie modemu przeglądanie stron i ściąganie jest szybsze! Okazało się, że ten nowszy E173-U2 ma mniejsze opóźnienia. Teraz sprawiłem sobie E353. Prędkość też rewelacyjna, choć mam wrażenie, że E173 miał lepszy zasięg.

Z czystym sumieniem polecam E173-U2 (sto parę złotych kosztował w Play w ofercie na kartę i chyba nie ma simlocka :) ) lub E353 ze "stajni" Huawei.

#8 OFFLINE   przemo07

przemo07
  • 736 postów

Napisany 24 listopada 2011 - 22:04

ja wtrace swoje zdanie na ten temat korzystalem z blueconnect przez dwa lata i moim zdanie mialem e160 i jeszcze nowszy modem nie pamietam jaki model i ogolnie z era bylo tak jak chciala tak chodzila nie wazne od modemu mam w tej chwili internet polsat modem model e367 i jest ok mam nadzieje ze polsat sie nie popsuje