Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Jak wyjąć wkładkę zamka bagażnika bez kluczyka?? [sedan]

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
2 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   Piotreksss

Piotreksss
  • 3 postów

Napisany 04 października 2010 - 17:09

Witam!
Jako, że kluczyk nie otwiera mi zamka bagażnika, postanowiłem wyjąć i rozebrać zamek by pobawić się wkładką. Utknąłem na tym, że nie mogę samej wkładki wyjąć z korpusu :/
Czy ktoś może walczył już z tym problemem??
Zaznaczam, że kluczyk nie wiem czy pasował do tego zamka... odkąd ja go mam to tylko do stacyjki pasuje i drzwi kierowcy(choć też z oporami).
Pozdrawiam

#2 OFFLINE   raczka100

raczka100

602762968

• 171 postów

Napisany 04 października 2010 - 20:04

Witam!
Jako, że kluczyk nie otwiera mi zamka bagażnika, postanowiłem wyjąć i rozebrać zamek by pobawić się wkładką. Utknąłem na tym, że nie mogę samej wkładki wyjąć z korpusu :/
Czy ktoś może walczył już z tym problemem??
Zaznaczam, że kluczyk nie wiem czy pasował do tego zamka... odkąd ja go mam to tylko do stacyjki pasuje i drzwi kierowcy(choć też z oporami).
Pozdrawiam

jak klucz byl nie uzywany to daruj sobie ewentualna naprawe tylko wymiana,ja nie widze reanimacji bo mozesz sie zdiwic w sytuacji potrzebnej awyjecie to pobaw sie a wylezie,wrzuta foto samej wkladki pomoze

ja jestem z Zabrza to podrzuc skad to podjedziem albo sam wpadnij to kukniem

#3 OFFLINE   Piotreksss

Piotreksss
  • 3 postów

Napisany 04 października 2010 - 22:20

Udało się:]
Niestety teoretycznie bez pasującego kluczyka nie da się bez zniszczeń wyjąć bębenka z korpusu zamka. Mnie o dziwo udało się rozpracować wkładkę elektrodą obitą z otuliny:jump:
Wkładka zalana brunoxem, zamiast kluczyka drut(w moim przypadku cienka elektroda) i energicznie po manipulowałem z 10min elektrodą jednocześnie z tyłu wkładki próbując delikatnie przekręcić.
No i się obróciła. Po tym do końca w lewo i wkładka moja:D
Po wyjęciu okazało się że kluczyk pasował dopóki się nie zakitowało i dwie zasuwki wytarte nadto to je przypiłowałem.

Oczywiście powyższe zmagania poprzedza wyjęcie zamka z klapy i zdemontowanie zawleczki z tyłu wkładki oraz plastikowych duperelków ;)
Mam nadzieję, że się komuś przyda mój opis:)