Wchodzimy na stronę UKE http://www.uke.gov.p...out=9&page=text
Na dole mamy "załącznik do artykułu" pobieramy go lub ściągamy
Tam jest wykaz wszystkich nr tych wku.....ych sms i teraz tak, jak już go znaleźliśmy (ctrl+F i tam wpisz nr i naciśnij enter) to po prawej stronie jest nazwa dostawcy np. orange, play, plus itd.
To przesuwamy stronę w górę i tam w ramce będzie do kogo należy ta grupa nr ew próbujemy "znajdź następny"
Np. ctrl+f i szukamy 7363 to pojawi się nam w kolumnie nr 2925 wtedy przesuwamy stronę do góry i w kolumnie 2890 jest firma odpowiedzialna za ten nr.
Jak już znajdziemy tego kto nas tak skutecznie wku...a to wchodzimy na jego stronę lub szukamy danych kontaktowych i piszemy np maila:
""Szanowni Państwo,
zwracam się do Państwa z prośbą o usunięcie mojego numeru telefonu 6xxxxxxxx z Państwa bazy danych - ostatnio otrzymałem z nr 72203 smsa, z tego co udało mi się ustalić nr należy do Państwa. Nigdy nie zamawiałem u Państwa takich usług i nie mam bladego pojęcia w jaki sposób weszli Państwo w posiadanie mojego numeru - domniemam iż zostało to zrobione całkowicie bezprawnie. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych ( Dz.U. 1997 Nr 133 poz. 883 ) mam prawo do ich edycji a w szczególności do ich USUNIĘCIA, jeśli natomiast stwierdzę iż w dalszym ciągu przetwarzają Państwo moje dane (zwłaszcza wymieniony wyżej nr telefonu, bądź niniejszy adres e-mail) lub udostępnili Państwo moje dane podmiotom trzecim całą sprawę zgłoszę do Głównego Inspektoratu Danych Osobowych z informacją o posiadaniu nieautoryzowanej bazy danych, w szczególności jeżeli odkryję iż została naruszona ustawa o ochronie danych osobowych będę zobowiązany do powiadomienia o tym fakcie odpowiednich organów ścigania.
Pozdrawiam"
i to już powinno wystarczyć

w moim przypadku to akurat włascicielami były ct creative team, avansis, teleadio, ptk centertel, sferia, wirtualna polska, emisja sa.
UWAGA!! każdy z tych nr może należeć do kilku firm więc uważnie szukajcie w tej tabeli i powodzenia
Informacja dzięki uprzejmości i pomocy pana pracującego w UKE
:piwo: dla tego pana