SPOT - Zamienice Osada Danieli- 9 październik 2010r
Napisany 29 września 2010 - 08:40
Zapraszam wszystkich chętnych z okolicy i nie tylko oczywiście na spocik w miejscowości Zamienice pomiędzy Chojnowem a Chocianowem. Jest to ekologiczne gospodarstwo agroturystyczne, raj miłośników przyrody, miejsce pełne tajemnic i fascynujących krajobrazów, miejsce w którym możesz wypocząć i nabrać sił na łonie natury. Właściciele Osady proponują zwiedzanie w godzinach od 10:00-20:00 karmienie danieli w godzinach 14:00-16:00 w których osobiście możemy brać udział, ponadto rozmowy z kucykiem Mrygusiem oraz plac zabaw dla najmłodszych , ponadto miejsce do grilowania oraz stoły biesiadne przy muzyce karaoke. Generalnie świetne miejsce do miłego spędzania czasu gronie przyjaciół. Proszę zapoznać się z filmikiem gdzie własciel opowiada jakie atrakcje mogą nas czekać w Osadzie. Serdecznie zapraszam. Podaję jeszcze numer telefonu do włascicieli w razie jakichkolwiek pytań proszę dzwonić 602-448-137, 664-544-416 lub kontaktować się ze mną w miarę możliwości wytłumaczę. Ja osobiście będę w Osadzie conajmniej do późnego popołudnia.
Wejście na teren Osady opłata jednorazowa 6 zł dorosły, 4 zł dziecko, za samochód nie płacimy (jest to opłata całodniowa)
http://www.tv.lubin.pl/film,384.html
Lista chętnych na spot:
1. redies z żoną i dzieciakami
kopiujmy samą listę.
Napisany 29 września 2010 - 16:54
2. waldileg z żoną
Napisany 30 września 2010 - 10:24
2. waldileg z żoną
3. Kapec31 może z żoną (jak wolne dostanie)
Napisany 30 września 2010 - 16:10
2. waldileg z żoną
4. Kornelius i Jo-anna
Napisany 01 października 2010 - 12:33
2. waldileg z żoną
4. Kornelius i Jo-anna
5. Misiekzoo + Ania ( jeżeli będzie jako taka pogoda no i jak Redies zostaniesz do wieczorka żeby nie było że o 16 się zawiniecie z Waldim.

Moje ople , byłe i obecny .
Napisany 02 października 2010 - 23:31
2. waldileg z żoną
4. Kornelius i Jo-anna
5. Misiekzoo + Ania ( jeżeli będzie jako taka pogoda no i jak Redies zostaniesz do wieczorka żeby nie było że o 16 się zawiniecie z Waldim.

6. Tc82
Czy są jakieś plany co do grilla/ogniska czy zdajemy się na kuchnię gospodarzy??
Z tego co widziałem na filmiku to można zasiąść w środku co nie jest takie głupie przy obecnych temperaturach.
"Jestem lordem, jeżdżę Fordem :)"
Napisany 03 października 2010 - 09:07
PS. właśiciel przekazał , że jego syn golfem przejeżdża przez zalaną drogę to my chyba też sobie poradzimy do soboty woda jeszcze zejdzie mam nadzieję.
a i jeszcze jedno otrzymałem również informację od właściciela , że jeżeli będzie ktoś chętny spożywać posiłki ciepłe to trzeba będzie wcześniej powiadomić go o tym bo musi je przyrządzić i teraz nasuwa się pytanie jakie te posiłki i kto z Was będzie chciał spożywać? czy poprostu sami sobie zrobimy na grilku?
jest jeszcze taka ewentualność ale to już ostateczność , że jak będzie tam na tyle zalane że nie będzie można dojechac czy też przebywać chociaż na to się nie zapowiada to zabiorę Was do fajnej leśniczówki za Chocianowem blisko z miejscem na grill zadaszone jest i domek leśniczówki byłby do dyspozycji też (załatwię klucz) i tam też będzie można się spotkać niejednokrotnie organizowaliśmy tam imprezy integracyjne z leśnikami a więc zawsze jakieś wyjście się znajdzie. Jeżeli chcecie to podjadę dzisiaj w czasie pracy i cyknę kilka fotek tej leśniczówki i może od razu tam zorganizujemy naszego spota ? To tylko propozycja jest nic na siłę, tylko tak sobie myślę , że jak tam w Zamienicach zalało to nawet jak woda zejdzie to błota może być dużo i co my tam pozwiedzamy nie wspomnę już o dzieciach , no ale decyzja należy do Was jak najbardziej trzeba się zastanowić , nie myślałem , że tak mocno zaleje tą Osadę.
Proszę każdego o wypowiedź w kwestii , którą opisałem wyżej.
Napisany 03 października 2010 - 12:51
"Jestem lordem, jeżdżę Fordem :)"
Napisany 03 października 2010 - 15:07
2. waldileg z żoną
4. Kornelius i Jo-anna

6. Tc82
7. cwieku666
Napisany 03 października 2010 - 16:28

A i jeżeli nie jest daleko z jednego miejsca do drugiego możemy się spotkać w Zamienicach obejrzeć te Daniele (bo nasz z Zgorzelca co kupił sobie wieś wagena coś nie przyjeżdża :laugh::laugh::laugh:) a później skoczyć do leśniczówki na małe co nieco :pije: i jakiegoś :grill:. No i nie wiem czy w tej leśniczówce można by się kimnąć bo jak tak to też nieco zmienia obraz spota

PS nie wiem ile kosztuje 1 godzina nauki jazdy na koniu jak z 50 zł to z Anią chcieliśmy sobie zobaczyć jak to jest

Napisany 03 października 2010 - 16:43
Redies w związku z tym, iż u Danieli może być bagno, proponuję spotkać się na miejscu (co by już nie robić dodatkowego zamieszania), ocenić sytuację organoleptycznie;) i ewentualnie udać się do wspomnianej leśniczówki, jeśli tam jest lepsza sytuacja.
dokładnie zawsze można zrobić oględziny na żywo i decydować co później

Napisany 03 października 2010 - 16:44

My z Asią będziemy trochę później bo ja pracuję w sobotę.
Jedno i drugie miejsce super więc napewno będzie fajnie.
Napisany 03 października 2010 - 16:50
PS nie wiem ile kosztuje 1 godzina nauki jazdy na koniu jak z 50 zł to z Anią chcieliśmy sobie zobaczyć jak to jest
pohasać na rumaku.
to następnego spota będzie można u mnie zrobić i pohasać na rumakach jest u mnie dziewczyna i ma małą stadninę koni i godzinka kosztuje 20zł a nawet jak było by dużo chętnych na taką jazdę zawsze można było by się z nią dogadać, a koni nie ma byle jakich tylko takie co biorą w różnych dyscyplinach sportowych także będzie można to obgadać w sobotę

Napisany 03 października 2010 - 18:32
to następnego spota będzie można u mnie zrobić i pohasać na rumakach jest u mnie dziewczyna i ma małą stadninę koni i godzinka kosztuje 20zł a nawet jak było by dużo chętnych na taką jazdę zawsze można było by się z nią dogadać, a koni nie ma byle jakich tylko takie co biorą w różnych dyscyplinach sportowych także będzie można to obgadać w sobotę
No pomysł całkiem fajny i pewnie do zrealizowania. A co do spota widzę że chyba wszyscy myślą podobnie spotkamy się w planowanym miejscy i później się zobaczy.
Proszę o jakieś dokładne namiary GPS do NAVI co bym nie błądził.
Napisany 03 października 2010 - 22:10
PS. Z Zamienic do Leśniczówki będzie jakieś 20 km.
Napisany 04 października 2010 - 16:05
2. waldileg z żoną
4. Kornelius i Jo-anna
5. Misiekzoo + Ania + szwagierka Dorota
6. Tc82
7. cwieku666
Napisany 04 października 2010 - 16:12

Napisany 04 października 2010 - 16:17

Napisany 04 października 2010 - 16:43
Którędy lecicie na spota bo z Sycowa mam 2 opcje trasy(te same km)
i nie mogę się zdecydować czy przez oborniki czy wro
Właśnie miałem z Tobą o tym zagadać bo tak mi się wydawało że przed Oborniki będziesz leciał . Jak coś to się ugadamy