Demontaż panelu klimatronika BFL
Napisany 14 września 2010 - 11:52
czy może ktoś opis jak zdemontować panel klimatronika w B FL?? Szukałem na forum ale jeśli wersję po FL to nic nie piszę a nie chciałbym czegoś uszkodzić.
Napisany 14 września 2010 - 20:28

Napisany 14 września 2010 - 20:43

Napisany 16 września 2010 - 07:27
Niektore lepiej wyciagac dopiero jak sciagnie sie panel, bo ciezko wychodza i czasem lamia sie te zaciski w nich.przyciski (od góry i od dołu podważasz jednocześnie bardzo cieniutkimi wkrętakami)
Napisany 17 listopada 2010 - 16:16
W ogóle to potrzebuję się dostać do wentylatorka zasysającego powietrze do czujnika temperatury w kabinie. Czy konieczny jest demontaż całego panelu, czy może wystarczy zdjąć tylko radio?
Napisany 17 listopada 2010 - 18:12
Napisany 17 listopada 2010 - 18:12
Kurde, wyciagalem radio, ale tam zadnego wentylatorka to ja nie widzialem >>potrzebuję się dostać do wentylatorka zasysającego powietrze do czujnika temperatury w kabinie. Czy konieczny jest demontaż całego panelu, czy może wystarczy zdjąć tylko radio?

Jesli te przyciski sa zaslepkami tylko, to nie musisz ich wyciagacDaVePGN, czy to oznacza, że panel da się zdjąć bez demontażu przycisków?
Napisany 17 listopada 2010 - 18:36
Jednak go nie ma http://forum.omegakl...ead.php?t=18852ten wentylatorek jest niby wewnątrz panela klimy
Napisany 19 listopada 2010 - 17:47
Proszę Was, zajrzyjcie pod maskę Waszych BFl-ek, u mnie po lewej stronie w okolicy zaworu trójdrożnego, od strony chłodnicy znajdują się dwa takie urządzenia. Każdem ma dwa cienkie wężyki u góry, na środku przewód elektryczne a na dole kawałek wężyka zakończony złączką nie podłączony do niczego, czy tak ma być?
Napisany 26 sierpnia 2012 - 19:41
POZDRAWIAM
Napisany 26 sierpnia 2012 - 19:46
Napisany 26 sierpnia 2012 - 19:47
Czesc moze ktos dokladnie opisac od punktu 1 do punktu n jak przygotowac sie i co zrobic w celu wymiany klimatronika ???? Od czego trzeba zaczac???? Czy koniecznie trzeba wyjmowac popielniczke czy mozna to obejsc przy wyciaganiu przyciskow???? Aha czy jak zdejme juz wszystkie przyciski to czy trzba zdemontowywac ta ramke na kotrej sie trzymaja przyciski i klimatronic czy moze zostac na miejscu????? Bo tak to bedzie pozniej dochodzenie ktory od czego kabelek jest. Powedzcie gdzie i le srub jest do wymontowania.
POZDRAWIAM
http://forum.omegakl...ead.php?t=71164
Sorki.Teraz się skapłem,że chodzi o polifta.
Napisany 26 sierpnia 2012 - 20:20
http://forum.omegakl...ead.php?t=71164
Sorki.Teraz się skapłem,że chodzi o polifta.
No Do Omegi B znlazlem bez najmniejszego problemu opis ze zdjeciami ale do B FL niestety nie ma chyba na forum

Napisany 27 sierpnia 2012 - 08:40
Napisany 27 sierpnia 2012 - 11:20
on jest tylko na zatrzaskach i trzeba go wypchnąć od środkaDopiero potem uzyskasz dostęp do śrubek trzymających panel klimatronika.
Napisany 28 sierpnia 2012 - 13:48
ale tylko od podgrzewanych taboretow;)przyciski tez przeszkadzaja
1/wyciagasz radio,chyba wiesz jakCzy moze ktos opisac demontaz po kolei od a do z
2/otwierasz popielniczke i wykrecasz jedna srube( mniejwiecej na srodku szerokosci,z tylu)
3/wyciagasz przyciski od podgrzewania foteli i odkrecasz dwie sruby
4/wyciagasz(wystarczy odchylic na jakies 10cm)drewniana ramke,na dole ostraznie sa dwa zaczepy
5/odpinasz dwie wtyki w klimatroniku (maja zabezpieczenia)
6/wyciagasz klimatronik w strone deski rozdzielczej
tyle:)
Napisany 19 września 2012 - 18:10
ale tylko od podgrzewanych taboretow;)
1/wyciagasz radio,chyba wiesz jak
2/otwierasz popielniczke i wykrecasz jedna srube( mniejwiecej na srodku szerokosci,z tylu)
3/wyciagasz przyciski od podgrzewania foteli i odkrecasz dwie sruby
4/wyciagasz(wystarczy odchylic na jakies 10cm)drewniana ramke,na dole ostraznie sa dwa zaczepy
5/odpinasz dwie wtyki w klimatroniku (maja zabezpieczenia)
6/wyciagasz klimatronik w strone deski rozdzielczej
tyle:)
No i klimatronic wymieniony tak jak kolega napisal , i tak prawie robilem Tak jak koledzy nizej napisali nie zgodze sie , nie trzeba wyjmowac wogole przyciskow (jednak ja zmienilem je u siebie bo byly w tragicznym stanie) Wiec nie trzeba koniecznie wyjmowac przyciski grzania foteli Da sie to obejsc Trzeba tak mniej wiecej robi jak kolega driftboy opisal Dzieki