witam panowie
możecie mi napisać na jakiej wysokości powinno łapać sprzęgło w omci?? mianowicie u mnie zasprzegla się w 1/2 wysokości pedału sprzęgła a wydaje mi się że powinno 1/3 od dołu..
nie wiem czy to zjechana już tarcza?? ale się nie ślizga na żadnym biegu i na żadnej prędkości obrotowej nawet przy próbie spalenia kapcia na suchym asfalcie podejrzewam że mogłem je zapowietrzyć przy wymianie przewodów hamulcowych..
fajnie jakby jak najwięcej forumowiczów napisało to mogłoby to kiedyś komuś pomóc w diagnozie;)
pozdrawiam

sprzęgło - na jakiej wysokości powinno brać?
Rozpoczęte przez
Quisel
, 09 wrz 2010, 20:57
5 odpowiedzi na ten temat
Napisany 09 września 2010 - 20:57
Napisany 09 września 2010 - 21:08
Z miesiąc temu wymieniałem kompletne sprzęgło i tez mi bierze tak w połowie nie ma różnicy pomiędzy starym a nowym dodam że stara tarcza już była w nie najlepszym stanie bo nity już były przytarte wiec myślę że sprzęgło tak ma i w miarę zużywania się tarczy samo się reguluje i zawsze w tym samym położeniu będzie brało
Napisany 10 września 2010 - 08:37
hmmm, tak się zawsze zastanawiałem właśnie, ale u mnie "bierze" wysoko - tzn jakieś 2/3
się nie ślizga, laczka przypalę nawet na 2 trochę...
ogólnie odnoszę wrażenie ze za wysoko mi łapie:mad:

Napisany 10 września 2010 - 08:52
tez tak wlasnie mam a mam nowy komplet sprzegla,jutro sprobuje odpowietrzyc i dam znac czy pomoglo.hmmm, tak się zawsze zastanawiałem właśnie, ale u mnie "bierze" wysoko - tzn jakieś 2/3
Napisany 10 września 2010 - 19:53
no to mam wrażenie że to normalne dla omci.. ale też jutro będę grzebał się w kanale to odpowietrze możę się coś zmieni:)
może ktoś jeszcze zmierzy choć na oko skok sprzęgła u siebie;)??
może ktoś jeszcze zmierzy choć na oko skok sprzęgła u siebie;)??
Napisany 21 września 2010 - 06:25
Pozwole sobie odswierzyc temat, bo mam to samo, nowe sprzegło i nie wiele nizej "łapie" od starego które juz sie do niczego nie nadawało.
Wie ktos na jakiej wysokosci powinno ?
Wie ktos na jakiej wysokosci powinno ?