Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Darmowa nawigacja od Ery dla posiadaczy Iphone'a

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
7 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   nikkoo

nikkoo
  • 303 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 09 września 2010 - 06:44

Witam wszystkich :)

Jak w temacie Era sprawiła prezent swoim klientom posiadającym Iphone'a w postaci aplikacji nawigacyjnej NAVIGON.

z myapple.pl :

"NAVIGON rozszerza model biznesowy NAVIGON Select na kolejne kraje. Dzięki temu posiadacze iPhone’ów w sieci Era mogą teraz używać bezpłatnej aplikacji nawigacyjnej NAVIGON select Era Edition. Podstawowa wersja obejmuje mapę Polski i najważniejsze funkcje nawigacyjne, z możliwością ich rozszerzenia o specjalne pakiety dostosowane do indywidualnych potrzeb:

- Premium - nawigacja w trybie 3D, MyRoutes, planowanie trasy, wprowadzanie współrzędnych geograficznych celu, możliwość dzielenia się z innymi swoim położeniem (9,99 EUR);
- Safety & Relax - funkcja pomocy w sytuacjach awaryjnych, Asystent Pasa Ruchu (Lane Assistant Pro), informacja o ograniczeniach prędkości i radarach (9,99 EUR);
- Europe 20 – rozszerzenie zestawu dostępnych map o 20 krajów europejskich (19,99 EUR);
- Eastern Europe region North – zwiększenie dostępnych map o Czechy, Słowację, Węgry, Estonię, Litwę i Łotwę (9,99 EUR);
- 3D - Panorama View 3D, Rzeczywisty Wygląd Skrzyżowań (Reality View Pro) (19,99 EUR);
- Traffic Live - dzięki któremu będziemy otrzymywać aktualne informacje o ruchu drogowym (19,99 EUR) oraz
- Bonus Package – dostęp do kontaktów z książki telefonicznej i kontrola funkcji iPod - pakiet dostępny bezpłatnie po rejestracji oprogramowania."

Osobiście już testowałem i polecam. Co prawda ciężko mi było przerzucić z widoku 3D AutoMapy do 2D ale jak za free i jest naprawdę Ok

#2 OFFLINE   pajo1980

pajo1980
  • 134 postów
  • Województwo: lubuskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.6 V6 Y26SE

Napisany 12 września 2010 - 06:24

daj spokój nokia daje całkowicie za darmo i to na wszystkie kraje:):):) ovi mapy

#3 OFFLINE   bogumil.s

bogumil.s

made in france

• 4 238 postów

Napisany 12 września 2010 - 10:37

pewnie chcą zatrzymać klientów bo są największym dawcą abonentów na rynku, ciekawe dlaczego odchodzą ludzie, którzy mają umowy po 10 latu nich ....

#4 OFFLINE   nikkoo

nikkoo
  • 303 postów

Napisany 12 września 2010 - 13:21

pewnie chcą zatrzymać klientów bo są największym dawcą abonentów na rynku, ciekawe dlaczego odchodzą ludzie, którzy mają umowy po 10 latu nich ....

A ja się koledzy z Wami w ogóle nie zgodzę :)

Co do nawigacji, ovi map są od producenta czyli Nokii a Navigon jest od operatora czyli Ery, taka nawigacja w AppStore kosztuje ok 250zł na rok!

Co do samej Ery, powiem Ci kolego że ludzie odchodzą bo moim zdaniem nie potrafią się dogadać, tzn. ja przedłużam umowę zazwyczaj przez ok miesiąc, tak im wmawiam że odejdę itp że ostatecznie dają mi co chce. Żeby nie było że rzucam słowa na wiatr:

Abonament 115zł netto

Pakiet 280zł miesięcznie na wszystko co przy moich stawkach daje jakieś 2500 min do wszystkich (razem z Play)

internet 1,5 Gb/miesiąc za free

Pakiet 2000min rozmowy poranne

10 wybranych numerów grosz/min

Umowa przedłużana w maju - Iphone 3GS 16 Gb - 300zł brutto

Także ja z Ery jestem baaaaardzo zadowolony :D:D:D

#5 OFFLINE   pajo1980

pajo1980
  • 134 postów

Napisany 13 września 2010 - 13:52

nie zgadzam się byłem w erze 10 lat i wkurzyli mnie bo żeby dostać fajny telefon :chciałem nokie e52 w erze proponowali mi w ramach przedłużenia umowy ten telefon za 600 zł w abonamencie 55 zł ,żadna mi to promocja w tej cenie to są na alegro , dostałem w pley za 1 zł w tym abonamencie i oczym tu mówić era sie chowa telefony mają stanowczo za drogie, a co do nawigacji w noki to jest całkowicie za darmo i to na wszystkie kraje , nawigacja działa nawet bez pobierania danych z internetu, no i można aktualizować mapy też za darmo ja jestem bardzo zadowolony;);):jump::jump:

#6 OFFLINE   nikkoo

nikkoo
  • 303 postów

Napisany 13 września 2010 - 14:03

nie zgadzam się byłem w erze 10 lat i wkurzyli mnie bo żeby dostać fajny telefon :chciałem nokie e52 w erze proponowali mi w ramach przedłużenia umowy ten telefon za 600 zł w abonamencie 55 zł ,żadna mi to promocja w tej cenie to są na alegro , dostałem w pley za 1 zł w tym abonamencie i oczym tu mówić era sie chowa telefony mają stanowczo za drogie, a co do nawigacji w noki to jest całkowicie za darmo i to na wszystkie kraje , nawigacja działa nawet bez pobierania danych z internetu, no i można aktualizować mapy też za darmo ja jestem bardzo zadowolony;);):jump::jump:

No ja w erze jestem akurat od początku bo od 1996 roku :)

Co do cen telefonów nie zaprzeczam, bo wołają dużo, tylko na moim przykładzie widzisz że można się potargować i "nagle pojawiają się jakieś specjalne upusty specjalnie dla ciebie" :) Chodzi o to że mają przedłużyć umowę dając klientowi jak najmniej...

A nawigacja to już napisałem, dali ją zupełnie za free z aktualizacjami no i z mapami offline czyli na dysku.

Chciałbym zauważyć że licencja na OviMap na 1 rok kosztuje 100zł, a na NAVIGONA 250, także ja się cieszę że dostałem to od Ery :D

#7 OFFLINE   pajo1980

pajo1980
  • 134 postów

Napisany 13 września 2010 - 14:51

jak na ovi maps licencja 100zł ?? jak ja nic nie płace i mam wszystko , tak jak jest napisane na pudełku i na stronie ovi pl. że dla posiadaczy wybranych telefonów nokia na zawsze za darmo

#8 OFFLINE   nikkoo

nikkoo
  • 303 postów

Napisany 13 września 2010 - 15:14

dla posiadaczy wybranych telefonów nokia na zawsze za darmo

Sam sobie odpowiedziałeś... Płacą Ci którzy nie mają "wybranych telefonów"