Witam wszystkich. Mam pytanie.
Moj samochod to Omega C z 2001 roku. Ma zamontowany odtwarzacz CDR2005 (firmy DELCO). Ostatnio sprawilem sobie iPoda wraz z zestawem Harman Kardon Drive+Play. Wiem, ze ma on mozliwosc nadawania sygnalu FM, odbieranego przez antene. Wolalbym jednak podpiac go bezposrednio pod wzmacniacz.
I tu zaczyna sie problem, bo w ogole nie widze w tym radiu miejsca, gdzie moznaby sie wpiac (wyjscie z urzadzenia typowe-chinch). Wie ktos czy jest mozliwosc dokonania jakiejs przerobki albo moze polecic inne radio, ktore dawaloby taka mozliwosc?
Moze ma tez ktos doswiadczenia z instalowaniem zmieniarki do plyt w tym radiu?
Bede wdzieczny za wszelka pomoc.

CDR2005 -Podlaczenie zewnetrznego zrodla
Rozpoczęte przez
hadouken
, 18 kwi 2007, 19:53
7 odpowiedzi na ten temat
Napisany 26 maja 2007 - 14:08
Witam.Dobre pytanie tylko odpowiedzi brak.Nurtuje mnie te same pytanie mam NCDC2013 I Cchciałbym coś podpiąc.Napewno jest taka możliwośc tylko gdzie .Czekamy.
Srebrna na 17-stkach 147KM 2001,Skóra,Navi itp.
Napisany 26 maja 2007 - 16:12
jeśli radio ma wejście na zewnętrzne urządzenie to na pewno z tyłu obok radiatora
Napisany 26 maja 2007 - 16:17
Kolega ww200 ma tak podłączone u siebie w samochodzie i póżniej ma wam napisać co gdzie i jak :...:
Bo tam potrzebny jest jakiś specjalny kabel oszukujący radio :oczoplas:
Bo tam potrzebny jest jakiś specjalny kabel oszukujący radio :oczoplas:
Napisany 28 maja 2007 - 14:11
Niestety jeszcze się nie spotkałem z takim kabelkiem do waszych radyjek.U mnie sprawa była prosta ponieważ do autek takich jak Seat,Audi,VW czy Skoda takie kabelki z układem oszukującym radio że takowa zmieniarka jest podłączona są dostępne bez problemu na Allegro.Jeśli natknę się na jakieś rozwiązanie to dam znać. :ok:
Napisany 07 grudnia 2013 - 21:07
Podbijam temat, wiem ze jest to możliwe tj na tym filmiku.
Znalazł ktoś schemat podłączenia?
Napisany 07 grudnia 2013 - 21:09
Podbijam temat, wiem ze jest to możliwe tj na tym filmiku.
jeszcze to przeczytaj:
http://forum.omegakl...hlight=CDR 2005
Napisany 07 grudnia 2013 - 23:57
Przeglądałem te tematy, oraz trafilem na kilka innych na tym forum, jednak nikt nie opisuje jak to zrobic w radio DELCO CDR 2005.
W zwiazku z tym znalazłem na angielskim forum corsy to samo radyjko i schemat podłączenia jacka: http://www.corsa-c.c...d-Done-Properly.
Wcześniej robiłem coś podobnego na radio cdr 2004 lecz nie dzialało, w związku z tym zamiast bawic sie w gniazda jedynie przylutowałem kabel jack na sucho w celu sprawdzenia czy takie cos zda egzamin, no i faktycznie działa, dlatego jesli ktos chce cos takiego zrobić w swoim Delco, to śmiało polecam ten poradnik.
Problemem okazuje się, że włączając dźwięk przez jacka radio się nie odłącza, w związku z czym jest możliwe słuchanie audycji radiowej oraz mp3 z urządzenia jednocześnie.
Oczywiście nie podoba mi się takie rozwiązanie, tym bardziej, że nie da się ustawić tak by dźwięk był czysty, zawsze w mniejszym czy większym stopniu słychać szum radia.
Proszę o poradę co trzeba zrobić by istniała możliwość przełączenia radia/urządzenia tak jak teoretycznie mowi o tym poradnik.
Fakt podłączenia jacka na cienkich przewodach nie powinien stwarzac problemu gdyz podłaczam urzadzenie do radia a nie do głośników, w związku z czym urządzenie nie jest obciążane a co za tym idzie - kable. A wymiana wtyczki jack na gniazdo także nie powinno nic zmienic, bo wtyczka po podłączeniu zachowuje się jak kabel, czyli nie odetnie sygnału radiowego.
Czy ktoś wie i mi powie co zrobiłem źle?
W zwiazku z tym znalazłem na angielskim forum corsy to samo radyjko i schemat podłączenia jacka: http://www.corsa-c.c...d-Done-Properly.
Wcześniej robiłem coś podobnego na radio cdr 2004 lecz nie dzialało, w związku z tym zamiast bawic sie w gniazda jedynie przylutowałem kabel jack na sucho w celu sprawdzenia czy takie cos zda egzamin, no i faktycznie działa, dlatego jesli ktos chce cos takiego zrobić w swoim Delco, to śmiało polecam ten poradnik.
Problemem okazuje się, że włączając dźwięk przez jacka radio się nie odłącza, w związku z czym jest możliwe słuchanie audycji radiowej oraz mp3 z urządzenia jednocześnie.
Oczywiście nie podoba mi się takie rozwiązanie, tym bardziej, że nie da się ustawić tak by dźwięk był czysty, zawsze w mniejszym czy większym stopniu słychać szum radia.
Proszę o poradę co trzeba zrobić by istniała możliwość przełączenia radia/urządzenia tak jak teoretycznie mowi o tym poradnik.
Fakt podłączenia jacka na cienkich przewodach nie powinien stwarzac problemu gdyz podłaczam urzadzenie do radia a nie do głośników, w związku z czym urządzenie nie jest obciążane a co za tym idzie - kable. A wymiana wtyczki jack na gniazdo także nie powinno nic zmienic, bo wtyczka po podłączeniu zachowuje się jak kabel, czyli nie odetnie sygnału radiowego.
Czy ktoś wie i mi powie co zrobiłem źle?