automat nie przełącza się na wyższe biegi
Napisany 31 sierpnia 2010 - 14:17
Zastanawiam się nad elektrozaworem w skrzyni ,póki jest otwarta a może problem jest od strony sterownika lub czujnika . Nadmieniam że niebyło żadnego komunikatu AG oraz komp. nie pokazał żadnego błędu. Bardzo ciekawe proszę o pomoc
Napisany 01 września 2010 - 08:28
a ten lekko ciemny "naturalny" osad jak to ująłeś to u mnie były spalone tarcze i przekładki drógiego biegu.
Napisany 01 września 2010 - 09:27
Pytanie do bardziej doswiadczonych kolegów po jakim przebiegu zaczynają się problemy z tarczami w skrzyni? oraz kiedy był poruszany podobny temat bo ja nieznalazłem?
Ciekawe czy sama wymiana oleju z filtrem przyniesie jakieś efekty
Napisany 01 września 2010 - 09:40
Przebieg jak na diesla i ten rok to bardzo malutki ;-)
Skrzynia w 2,5TD kończy się w podobnych okolicach przebiegu, bo jest za słaba do tego silnika/silnik za duży moment ma
No i to właściwie wyczerpuje temat
Ze swojego doświadczenia wiem ,że wymiana oleju i filtra tylko koszty dodatkowe wygeneruje
Elektrozawory, podłącz pod 12V i usłyszysz tyk tyk lub nie ale nawet to że będą pracować nie znaczy ,że są w porządku.
Nie wiem czy ktoś z "bardziej doswiadczonych kolegów" Ci odpowie bo ten temat był już często poruszany, padnięta skrzynia w dieslu po 200tysiącach:)
Pierwszy temat
http://forum.omegakl...ead.php?t=37708
Drógi temat
http://forum.omegakl...ead.php?t=43679
Napisany 01 września 2010 - 10:14
Napisany 01 września 2010 - 11:23
biorąc pod uwagę przebieg 240000 oraz datę na filtrze stwierdzam że olej oraz filtr nigdy nie był wymieniany samego osadu było niewiele nie przypuszczam żeby tarcze były całkowicie spalone .owszem napewno osad pochodzi z tarcz wynika to z eksploatacji.
Pytanie do bardziej doswiadczonych kolegów po jakim przebiegu zaczynają się problemy z tarczami w skrzyni? oraz kiedy był poruszany podobny temat bo ja nieznalazłem?
Ciekawe czy sama wymiana oleju z filtrem przyniesie jakieś efekty
oczywiscie wierzysz w 16kkm rocznie w dieslu