TC - kontrola trakcji POMOCY!!!
Napisany 28 sierpnia 2010 - 19:51
PAnowie mam taki problem , po odpaleniu silnika wszystko działa ok , gdy pojeżdże chwilke zapala sie kontrola trakcji, czasem w czasie jazdy gasnie i zapala sie ponownie, w momencie gdy sie zapala kontrolka TC niedziała pomiar odległości na wyświetlaczu komputera. Co to może być , przerabiał to ktoś ?
Napisany 28 sierpnia 2010 - 21:28
cała masa postów jest o tym tylko troche poszukajprzerabiał to ktoś ?

Napisany 28 sierpnia 2010 - 21:34
Dokladnie moze tez byc cos koło czujnika na kole. Najczesciej to sa zanieczyszczone te zebatki przy kole do zliczania impulsów, do ABs-u i kontroli trakcji bodajrze sa te same. Tak ze mozna sprobowac to przeczyscic. A potem podpiac do kompa i sprobowac usunac usterke.
Napisany 29 sierpnia 2010 - 07:50
Napisany 29 sierpnia 2010 - 10:02
a czy masz sprawną żarówkę od kontrolki ABS?? - Czy zapala się kontrolka ABS w momencie przekręcenia kluczyka na zapłon
Widzisz o tym nie pomyślałem, żarówka jest faktycznie spalona ( od kąt kupiłem omega jakies 4 lata ) abs działał i nie Zwracałem na to uwagi. w momencie kiedy zapali sie tc, abs niedziała tak samo. Podjadę jutro na kompa i wepne autko . Pozdro.
Napisany 30 sierpnia 2010 - 21:43
Widzisz o tym nie pomyślałem, żarówka jest faktycznie spalona ( od kąt kupiłem omega jakies 4 lata ) abs działał i nie Zwracałem na to uwagi. w momencie kiedy zapali sie tc, abs niedziała tak samo. Podjadę jutro na kompa i wepne autko . Pozdro.
Na kompie brak błedów , wpinałem sie przez ecu i nie wykryło nic.
Napisany 30 sierpnia 2010 - 21:49
Wg rocznika, silnika i problemów raczej napewno masz pompe DX - a to oznacza 400zł* i po kłopocie
(*) za używaną dobrą pompe
Na kompie brak błedów , wpinałem sie przez ecu i nie wykryło nic.
Poza mało prawdopodobnymi innymi przyczynami - nadal uważam, ze to padająca pompa ABS DX
ps. żebyś Ty wiedział, co moja wyczyniała w ostatniej fazie życia swego marnego...
Napisany 31 sierpnia 2010 - 16:07
Napisany 06 września 2010 - 19:52

Napisany 06 września 2010 - 20:06
Bo w 2.0 oprócz tej kontrolki to nie ma TC. Jest ABS, ale bez TC.dlaczego na kazdym sutrze mogę lecieć bokiem ?
Napisany 06 września 2010 - 20:16