Zacina sie "skacze" wskazówka obrotomierza do 2,500 obrotów silnika
Napisany 25 sierpnia 2010 - 15:40
Auto działa poprawnie i reszta wskażników na zestawie jest ok a wskazówka od obrotomierza przy dodawaniu gazu skacze nie idzie płynnie az do momentu gdy silnik przekroczy 2,500 obrotów to wskazówka idzie dalej płynnie.Jak spadaja obroty to wskazówka idzie ok tylko w momencie dodawania gazu ona skacze.
Nie wiem co to może byc czy to wina samego obrotomierza ze sie przycina czy cos z elektryka zestawów
Prosze o porade
Napisany 08 listopada 2010 - 00:16
Napisany 09 lipca 2011 - 17:13
Witam.Troche poszukałem po rónych postach i jest dużo tematów o wadliwie działajacym obrotomierzu wraz z czujnikiem poziomu paliwa a ja mam troche inny problem.
Auto działa poprawnie i reszta wskażników na zestawie jest ok a wskazówka od obrotomierza przy dodawaniu gazu skacze nie idzie płynnie az do momentu gdy silnik przekroczy 2,500 obrotów to wskazówka idzie dalej płynnie.Jak spadaja obroty to wskazówka idzie ok tylko w momencie dodawania gazu ona skacze.
Nie wiem co to może byc czy to wina samego obrotomierza ze sie przycina czy cos z elektryka zestawów
Prosze o porade
Odświeżę kotleta ale to pierwszy temat jaki pokazała szukajka.
Mianowicie czy kolego sieniag udało Ci się rozwiązać ten problem?
U mnie jest podobnie do 2 tys obrotów. Dodam że alternator mam po naprawie, napięcie ładowania w granicach 14.4 V
Zna ktoś przyczynę?
Napisany 19 lipca 2011 - 09:28
Odświeżę kotleta ale to pierwszy temat jaki pokazała szukajka.
Mianowicie czy kolego sieniag udało Ci się rozwiązać ten problem?
U mnie jest podobnie do 2 tys obrotów. Dodam że alternator mam po naprawie, napięcie ładowania w granicach 14.4 V
Zna ktoś przyczynę?
Witam
Nie..nie naprawiłem tego
Jeżdże dalej z tą usterka
Zaznacze tylko że ta usterka nasila sie przy wysokich temperaturach na zewnątrz
Napisany 19 lipca 2011 - 15:14
Zaznacze tylko że ta usterka nasila sie przy wysokich temperaturach na zewnątrz
Nie bardzo mam teraz jak to sprawdzić bo zima nagle nie nastanie, aczkolwiek u mnie również usterka pojawiła się właśnie w okresie wyższych temperatur.
Napisany 22 lipca 2011 - 20:08
Napisany 24 lipca 2011 - 19:24
U mnie kiedys bylo identycznie, tyle ze po tym jak zostawilem samochod lecac na wczasy na pakingu... stal w pelnym sloncu 2tygodnie, przy powrocie do Lodzi i wyczyszczeniu masy wszystko wrocilo do normy. Moze to Wam da jakis trop.U mnie również usterka przy wyższych temperaturach staram się nie zwracać uwagi choć wiem że to denerwuje ale mimo to auto zachowuje się tak jak przed usterką normalni jeżdzi itd.
Napisany 03 kwietnia 2012 - 22:42
Napisany 06 kwietnia 2012 - 22:08
Napisany 09 kwietnia 2012 - 21:00