To niezla przebitka :shock:tyle taki filtr kosztuje jak kupuje go pracownik a jak klient to 96,50 zł

Filtr kabinowy przeciwpyłkowy czy weglowy?
Napisany 14 marca 2008 - 20:51
Napisany 14 marca 2008 - 21:04
dziękuje... a okolegach nie pomyślał...tyle taki filtr kosztuje jak kupuje go pracownik
nu nu nu...
:hehe:
Napisany 14 marca 2008 - 23:28
Napisany 15 marca 2008 - 09:51
ta właśnie hurtem ci nie dadzą :mrgreen: bo pracownicy mieli by własne sklepy z częściamiGachu, to bier hurtem kilkadziesiat, chetni sie znajda :mrgreen:
Napisany 15 marca 2008 - 14:48
mozesz zawze powiedzięc ze ten ci zalało... w czasie deszczu...ta właśnie hurtem ci nie dadzą bo pracownicy mieli by własne sklepy z częściami

Napisany 17 grudnia 2008 - 15:08

Napisany 17 grudnia 2008 - 15:43
witam ... niemam klimy ... tylko dwustrefowy nawiew.. i zauważyłem ze bardzo szybko mi szyby paruja... wina jakiegos filtru czy .. :piwo2: hehe mam wprowadzic zakaz picia w aucie
:D
byc moze ale moze byc tez zamknieta na stale klapka obiegu wewnetrznego
Napisany 17 grudnia 2008 - 17:43
tez zamknieta na stale klapka obiegu wewnetrznego
dokładnie ta, jest może jakies podciśnienie się zapchało... u mnie się potrafi czasmi zawiesić... ale na razie nic z tym nie robie...
Napisany 20 stycznia 2009 - 16:12
Napisany 20 stycznia 2009 - 16:20
Panowe i Panie bardzo szybko parują mi szybki więc chciałbym wymienić filterek czy ktoś może fotke podesłać ...... a po drugie jak skontrolować tą nieszczęsną klapkę....
a szukajka na urlopie. nawet manual masz

http://forum.omegakl...read.php?t=2933
Napisany 21 stycznia 2009 - 18:40
witam jeśli mogę coś dodać to owa klapka znajduje się bezpośrednio pod filtrem kabinowym i w razie jej zacięcia wystarczy ją tylko popchnąć i powinna opaść. jeżeli po zapaleniu samochodu klapka się uniesie to radzę sprawdzić zaworek elektryczny, który steruje podciśnieniem zamykającym klapkę lub jego wyłącznik U mnie zaworek znajduje się na wysokości prawej łydki kierowcy. jeśli zależy ci tylko na powietrzu z zewnątrz samochodu to wystarczy zdemontować schowek i ściągnąć wężyk sterujący ową klapką.Panowe i Panie bardzo szybko parują mi szybki więc chciałbym wymienić filterek czy ktoś może fotke podesłać ...... a po drugie jak skontrolować tą nieszczęsną klapkę....
Napisany 25 stycznia 2009 - 02:03
bzdury wać pan pleciesz .... filtr jest przed parownikiem na którym robią się grzyby, i jak klima się zagrzybi to filtr nawet węglowy nie pomoże.
Napisany 25 stycznia 2009 - 21:51
Jedyne co filtr kabinowy robi to filtruje powietrze wpadające do obiegu z zewnątrz. Jak klima jest zagrzybiona to nic tu nie pomoże wymiana filtra kabinowego, nawet na węglowy.