Problem z opuszczanie żaluzji.
Napisany 09 sierpnia 2006 - 21:03
Normalnie mi działała i przestała działać. Dzisiaj ja opuściłem i jak potem podniosłem to już nie chce się opuścić. Slychać piknięcie jak wciskam przycisk od żaluzji i po paru sekundach ponownie słychać piknięcie, czyli jakby sie wyłączała, to oznacza że powinna sie opuścić, ale nic z tego. Niedawno zmienialem silniczek. Czy to moze byc coś z bezpiecznikiem, czy znowu padł mi silniczek.
Napisany 09 sierpnia 2006 - 22:21

Napisany 10 sierpnia 2006 - 14:34
u mnienie składa się jedna strona tzreba atakowac na dwa razy...
i działa...
prawdopodobnie jedna prowadnica za bardzo sie odchyla???

a prowadniece się poruszają(czy jest szarpnięcie jak włączasz przycisk???)
albo musisz nasmarować prowadnice(chciaz takie opory nie powinny wystąpic) albo pewnikiem cosik z silniczkiem...
oby nie...
pozdro
:mrgreen:
Napisany 11 sierpnia 2006 - 00:19
Pozdrawiam
Napisany 11 sierpnia 2006 - 11:23

Napisany 11 sierpnia 2006 - 14:45
pewnie jakims smarem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
je równiez nie mogę sę dostac do tej rolety..... :twisted:
u mnie w niej są kawałki szyby która pewnie wcześniej była wybita......
i na zakrętach lataja i szuuuuuuu z jednaj na druga i szuuuuuuuuuuuuuuuuu
na drugą..... :twisted:
czy ktos wie jak się do niej dostac i wyczyścic.....
wchodziłem do bagażnika i nic tam nie ma......
pozdro......
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Napisany 11 sierpnia 2006 - 18:24

-zagłówki i ich prowadnice
-boczne oparcia kanapy
-3 takie małe wciskane zapinki
W bagażniku są śuby na podszybiu i trzeba odkręcić nakrętki chyba jest ich 7 czy 9.
Ustawienie pasów maks. do góry, podnieść i rwać tylną półke razem z roletą do siebie równolegle do szyby.
Wychodzi tylna półka razem z roletą tak jest najlepiej potem jeszcze są 3 śruby w tylnej części rolety.
A jeśli chodzi o całkowte rozebranie rolety to
przy tych kółkach które jeżdżą po tylnej szybie jest po jednej śrubce. A kolejności montażu jeszcze nie znam ponieważ nie przykręcałemm jeszcze.
Napisany 11 sierpnia 2006 - 18:40

Napisany 11 sierpnia 2006 - 20:39
Napisany 28 sierpnia 2006 - 12:17
roletka podnosi się i opuszcza bez problemu
tylko jak ją zamknę to wydaje z siebie stuki tak jak by nie odłączało prądu po jej całkowitym zwinięciu

co z takim fantem można zrobić? (jeszcze tego nie rozbierałem)
Napisany 26 września 2009 - 20:50
Siemanko właśnie rozebrałem tylną deskei rolete to jest robota na kilka dobrych dobrych dobrych kwadransów
??
No właśnie. Czy naprawdę nie ma żadnego sposobu, żeby naprawić roletę tylnej szyby w sedanie bez rozbebeszania "połowy" samochodu?
Napisany 13 listopada 2009 - 22:32
1) Czy nie ma ryzyka, że pęknie mi przy tym szyba
2) Czy nie warto by taką półkę z powrotem przykleić? Czy bez tego nie będzie podskakiwać/stukać na dziurach?
Napisany 13 listopada 2009 - 22:58
Przerabialem wyjmowanie polki w te wakacje i:Jeszcze się nie zabrałem za roletę, ale przymierzam się i mam takie pytanie. Skoro fabrycznie tylna pułka jest przyklejona do tylnej szyby i trzeba ją drzeć na siłę to:
1) Czy nie ma ryzyka, że pęknie mi przy tym szyba
2) Czy nie warto by taką półkę z powrotem przykleić? Czy bez tego nie będzie podskakiwać/stukać na dziurach?
1. IMHO polka nie jest super mocno przyklejona do szyby i przy nie za duzym pociagnieciu odeszla od szyby - wydaje mi sie, ze wczesniej nie byla wyciagana.
2. zakladajac ja z powrotem nic nie kleilem i nie slychac jej na dziurach - mocowaniami sie ja do szyby dociska i nie ma luzu.
Napisany 13 listopada 2009 - 23:03
W paru Omegach wyjmowałem półkę i żadna nie była przyklejona :hmm:Skoro fabrycznie tylna pułka jest przyklejona do tylnej szyby
Napisany 13 listopada 2009 - 23:06
Napisany 14 listopada 2009 - 06:56