jaki zbiornik LPG??
Napisany 04 sierpnia 2010 - 06:30
Napisany 04 sierpnia 2010 - 06:47

Napisany 04 sierpnia 2010 - 06:56
Omega B 2.5V6 kombi ASB - sprzedana
Omega BFL 3.2V6 sedan ASB
Chevrolet Suburban 2012 5.3V8 ASB
Mariusz Domżalski (trumna)
indiańskie imię: "błękitne plecy"
Napisany 04 sierpnia 2010 - 07:22
Jesli masz kombi, to jedynie w kolo - inaczej stracisz wszystkie zalety kombi. W sedanie mozna sie pokusic o duza butle za siedzeniami, dosc miejsca jeszcze zostaje.
mam sedana i właśnie też myślałem o dużej butli za siedzeniami, kiedyś coś czytałem że takie butle w kole są mało bezpieczne czy coś.
Napisany 04 sierpnia 2010 - 07:25
Tak czy inaczej polecam wszytskim montaż zwykłej walcowej butli wzdłużnie a nie poprzecznie pod siedzeniem.
Z matematyki wynika, ze bagażnik pozostanie taki sam, czy butla będzie w poprzek, czy wzdłuż, a dodatkowo zostaje zawsze mozliwość położenia oparcia (tak samo w sedanie jak i w kombi) zeby przewieźć cos dłjuższego.
ps. przy okazji - ludzie zastanawiają sie czy auto nie będzie stało krzywo, źle sie prowadziło itp. Otóż nic takiego nie zauważylem, a mialem już dwie takie omegi (butle 68 i niecałę 90litrów)
Butla w kole sprawdza sie dla kogoś kto nie jeździ duzo.
Bzdura. Po prostu są mniejsze od walcowych, co przy spalaniu >10 litrów jest poprostu uciążliwe.kiedyś coś czytałem że takie butle w kole są mało bezpieczne czy coś.
Napisany 04 sierpnia 2010 - 08:01
Nie stoi krzywo nawet przy pełnej butli. Ty masz 2.0 więc nie wiem wogóle nad czym sie zastanawiasz, bez przegięcia z tym odwiedzaniem stacji lpg.
Napisany 04 sierpnia 2010 - 08:10
Ja mam butle w kole zapasowym, wchodzi do Niej 48 litrów. Jeżdżąc po mieście musze tankować co 280-290km, w trasie co 370-380km. Ogólnie jadę do w-wi i wracam do kielc nie odwiedzając stacji lpg. Moim zdaniem duża butla walcowata jest nie praktyczna, różnie w życiu bywa koło zapasowe wyjmiesz z bagażnika jak musisz coś przewieźć ale butli już nie.
Nie stoi krzywo nawet przy pełnej butli. Ty masz 2.0 więc nie wiem wogóle nad czym sie zastanawiasz, bez przegięcia z tym odwiedzaniem stacji lpg.
może i masz racje. Myślałem że butle które wchodzą w koło mogą pomieścić tylko 30l gazu. Swoją drogą pracuje na Orlenie więc na stacji i tak jestem co 3 dzień

Napisany 04 sierpnia 2010 - 08:19
przy tym i tak zostaje jeszcze sporo bagażnika
Napisany 04 sierpnia 2010 - 08:56
Napisany 04 sierpnia 2010 - 10:54
jakie są wymiary bagażnika po umieszczeniu butli walcowej wzdłuż siedzeń
zależy jaką butlę wsadzisz
a co do butli w miejsce koła zapasowego w sedanie to jest ona droższa od butli w kombi ze względu na zamocowanie - stoi pionowo a to wymaga innego typu wielozaworu
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 04 sierpnia 2010 - 12:58
zależy jaką butlę wsadzisz
a co do butli w miejsce koła zapasowego w sedanie to jest ona droższa od butli w kombi ze względu na zamocowanie - stoi pionowo a to wymaga innego typu wielozaworu
Mam założoną zwykłą butlę leżącą tylko że postawioną w koło. Wszystko mi się spisuje ok, jest tylko jeden minus takiej operacji, mianowicie cały czas świeci się rezerwa więc jeździ się na wskazania przebiegu.
Napisany 04 sierpnia 2010 - 13:04
Mam założoną zwykłą butlę leżącą tylko że postawioną w koło.
no tak tylko że homologację też masz na montaż poziomy , jak trafisz na dociekliwego diagnostę to Ci to przeglądu nie przejdzie , u nas na mostostalu są tacy dociekliwi , przy mnie gościa z kwitkiem puścili z tego powodu
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Napisany 04 sierpnia 2010 - 13:08
no tak tylko że homologację też masz na montaż poziomy , jak trafisz na dociekliwego diagnostę to Ci to przeglądu nie przejdzie , u nas na mostostalu są tacy dociekliwi , przy mnie gościa z kwitkiem puścili z tego powodu
Co racja to racja
Napisany 04 sierpnia 2010 - 14:50

Napisany 04 sierpnia 2010 - 17:25
- instalacja sekwencyjna
- wtryskiwacze Magic Jet
- butla walcowa 80 lub 100 litrów wzdłuż bagażnika (nie pod siedzeniami)
Napisany 04 sierpnia 2010 - 17:36
Napisany 04 sierpnia 2010 - 17:43
100 litrow
ja mam tak samo 50 , z boku zostaje jeszcze trochę miejsca na przewiezienie czegoś dłuższego
Urbino 18
Napisany 10 sierpnia 2010 - 11:44
Broker Serwis
Mariusz Kaczmarek
Konin, ul. Hurtowa 2, tel./faz 063 245 61 61, 0603 61 61 61
mariusz.broker@wp.pl
Będzie to:
- stag 300
- wtryskiwacze Magic Jet
- butla 80l
- i jeszcze coś tam lepszego miał włożyć tylko nie pamiętam co

cena 2200 złociszy polskich, więc cena dobra, za taki sam zestaw Lewandowski powiedział mi 2700zł
PS. Jak to jest, po założeniu gazu trzeba jechać na stacje kontroli pojazdów na przegląd i oni wbijają to w dowód tak?? a jak się ma sprawa kiedy ja mam dowód tymczasowy??
Napisany 10 sierpnia 2010 - 11:49
Byłem dzisiaj umówić się na instalacje gazu, Ostateczny wybór padł na:
Broker Serwis
Mariusz Kaczmarek
Konin, ul. Hurtowa 2, tel./faz 063 245 61 61, 0603 61 61 61
mariusz.broker@wp.pl
Będzie to:
- stag 300
- wtryskiwacze Magic Jet
- butla 80l
- i jeszcze coś tam lepszego miał włożyć tylko nie pamiętam co
cena 2200 złociszy polskich, więc cena dobra, za taki sam zestaw Lewandowski powiedział mi 2700zł
PS. Jak to jest, po założeniu gazu trzeba jechać na stacje kontroli pojazdów na przegląd i oni wbijają to w dowód tak?? a jak się ma sprawa kiedy ja mam dowód tymczasowy??
Gratuluje pozbycia się bagażnika.
W urzędzie miasta wbijają w dowód LPG.