Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Policja ma za dużo pieniędzy

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
13 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   lord_craven

lord_craven

Ciem kotka!

• 5 572 postów
  • Województwo: podkarpackie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 10 kwietnia 2007 - 21:40

http://wiadomosci.wp...57&ticaid=138b6

#2 OFFLINE   prezesss

prezesss
  • 1 576 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 10 kwietnia 2007 - 21:41

polonezami to 20 lat smigali a skodzianki po kilku latach chca juz wymieniac, przeciez to porzadne auta a duzych przebiegow na patrolu nie robia hehe wiec powinni nimi smigac i smigac ;)

#3 OFFLINE   Dreed

Dreed

Ciiiiiiii.....

• 1 696 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 10 kwietnia 2007 - 21:43

lepiej niech se je malują i obklejają niż mają grzebać przy silnikach. tak to mamy jeszcze szanse im nawiać :mrgreen:

#4 OFFLINE   prezesss

prezesss
  • 1 576 postów

Napisany 10 kwietnia 2007 - 21:47

lepiej niech se je malują i obklejają niż mają grzebać przy silnikach. tak to mamy jeszcze szanse im nawiać :mrgreen:

maja kupic nowe a nie przemalować stare

#5 OFFLINE   hampster

hampster
  • 430 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 10 kwietnia 2007 - 22:01

Narazie kupili prawie 200 fotoradarów, żeby zarobić na nowe radiowozy. I jak tu się nie denerwować gdy ma się 211 KM pod maską.

#6 OFFLINE   Hoffi

Hoffi

Zbanowany

• 673 postów

Napisany 10 kwietnia 2007 - 22:14

Narazie kupili prawie 200 fotoradarów, żeby zarobić na nowe radiowozy. I jak tu się nie denerwować gdy ma się 211 KM pod maską.

myślę, że inwestycja w CB będzie jak najbardziej trafnym pomysłem na wydanie pieniędzy :bigok:

#7 OFFLINE   Luqua

Luqua
  • 941 postów

Napisany 10 kwietnia 2007 - 22:19

115HP też na mandat wystarczy :wink:

myślę, że inwestycja w CB będzie jak najbardziej trafnym pomysłem na wydanie pieniędzy :bigok:

Mi nawet dzisiaj dupsko uratowało. Nadzwyczaj przydatna rzecz. Proponuje jak najszybsze
kupno. Średniej klasy zestaw (radio + bat) to rownowartośc mandatu 100km/h w terenie zabudowanym co podejrzewam zdarza się często :mrgreen:

Pozdrawiam :wink:

#8 OFFLINE   lord_craven

lord_craven

Ciem kotka!

• 5 572 postów

Napisany 10 kwietnia 2007 - 22:35

A ja się zastanawiam jak to jest. Co trochę ktoś pisze że policja, że mandat, kontrola. A ja z miłą chęcią bym wymienił trochę szczęścia na drodze, na szczęście w totolotku.

Nogi lekkiej nie mam, itd. itp., a do tej pory trzy kontrole drogowe, jeden mandat (30 zł), roczne przebiegi ok 20-25 tyś. km. Prawko od '98 roku.

I w tym momencie dla mnie wydatek na CB jest jak najbardziej zbędny.

#9 OFFLINE   hampster

hampster
  • 430 postów

Napisany 10 kwietnia 2007 - 22:36

CB już mam. Niestety te niebieskie gamonie rozpoczęły agresywną partyzantkę z przemieszczalnymi fotoradarami. Ustawią się pod jakimś mostem i nic nie poradzisz. Jeszcze troche to będą się lepiej maskować niż partyzanci podczas II WŚ.

#10 OFFLINE   hampster

hampster
  • 430 postów

Napisany 10 kwietnia 2007 - 22:40

A ja się zastanawiam jak to jest. Co trochę ktoś pisze że policja, że mandat, kontrola. A ja z miłą chęcią bym wymienił trochę szczęścia na drodze, na szczęście w totolotku.

Nogi lekkiej nie mam, itd. itp., a do tej pory trzy kontrole drogowe, jeden mandat (30 zł), roczne przebiegi ok 20-25 tyś. km. Prawko od '98 roku.

Ja ostatnio 230 KM/h na drodze Ostrów Wlkp. - Poznań. Dodam że spieszyłem się na egzamin do Poznania. Dzięki CB dowiedziałem się że misiaczki stoją niedaleko i zdążyłem zwolić do przepisowej 90-tki. Jakby mnie złapali to bym pewnie z radości kierownicę pogryzł.

#11 OFFLINE   lord_craven

lord_craven

Ciem kotka!

• 5 572 postów

Napisany 10 kwietnia 2007 - 22:47

Ja ostatnio 230 KM/h na drodze Ostrów Wlkp. - Poznań.

Bardzo rozsądnie :(

PS. Spójrz w prawy górny róg swojego posta. Jeżeli ujrzyszw nim przycisk "Edytuj" to go użyj i nie pisz dwóch postów po kolei. Będzie czytelniej.

#12 OFFLINE   Hoffi

Hoffi

Zbanowany

• 673 postów

Napisany 11 kwietnia 2007 - 10:28

Ja ostatnio 230 KM/h na drodze Ostrów Wlkp. - Poznań. Dodam że spieszyłem się na egzamin do Poznania. Dzięki CB dowiedziałem się że misiaczki stoją niedaleko i zdążyłem zwolić do przepisowej 90-tki. Jakby mnie złapali to bym pewnie z radości kierownicę pogryzł.

jest gdzie się rozpędzić :D

#13 OFFLINE   Piterek

Piterek

ASB killer

• 3 826 postów
  • Województwo: śląskie

Napisany 11 kwietnia 2007 - 11:52

ale tak zupełnie szczerze, to fajniej wygląda ta kolorystyka :)

"Krytykować może każdy głupiec i wielu z nich to robi"
Winston Churchill

#14 OFFLINE   gmurawsk

gmurawsk
  • 2 023 postów
  • Województwo: mazowieckie

Napisany 11 kwietnia 2007 - 16:02

Flota samochodowa w Policji się starzeje i przy okazji można zmieć barwy. Lepiej nich wsadzają pieniądze w policję niż w tych darmozjadów z Straży Miejskiej. Biorąc pod uwagę bezpieczeństwo w ruchu drogowym, gdyby nie było Policji kontrolującej i pilnującej bezpieczeństwa na drogach ciekaw jest kto z wasz odważył by się wyjechać na takie drogi samochodem. Ja napewno nie. Biorąc prędkość pod uwagę. Na prostej drodze poza terenem zabudowanym można pojechać szybciej, ale tak gdzie stoi np. 40 ze wglęgu na przejścia dla pieszych czy braku pobocza to jazda 100 czy więcej jest dla mnie debilizmem. Nie zapomnijmy o zasadach fizyki. Czym większa prędkość tym większy pęd, a co jeśli przyjdzie gwałtownie zahamować i co wtedy. Większość rozpędzając się zapomina o tym. Zachowajmy zdrowy rozsądek