Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Brak śruby w kole

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
3 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   konradbiker

konradbiker

Czesci Omega i e39

• 524 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 15 lipca 2010 - 12:28

Witam
Kupiłem ostatnio drugą omege i wczoraj zauwazyłem, że w przednim lewym kole brakuje jednej śruby, dzis sprawa sie wyjaśniła czemu jej nie ma po prostu jest zerwany gwint na łożysku i nie ma do czego jej wkrecic :mad: Felgi mam 17'' alu.
I moje pytanie czy jakos to da sie nagwintowac ? Jak pojezdze bez jednej sruby coś może sie stać ? Dla felgi nie zaszkodzi ? W koncu podczas hamowania najbardziej są uzywane przednie hamulce, koła zgubić nie chce a i felgi też juz polubiłem i nie chce zeby im sie cos stało :p Czytałem troche i ludzie piszą zeby tak jezdzic, a wymienić przy okazji jak padną łożyska. Co o tym myśliscie ??

Pozdrawiam

#2 OFFLINE   bogumil.s

bogumil.s

made in france

• 4 238 postów

Napisany 15 lipca 2010 - 17:36

gwintowania jak i jazdy tak ciężkim autem bez jednej śruby nie polecam, każdy alus jest tak zaprojektowany żeby siły działające na felgę rozkładały się na wszystkie gniazda śrub a stop wykorzystywany do odlewania alusów jest podatny na zmęczenie materiału więc dla własnego bezpieczeństwa kup piastę bo to nie jest aż taki astronomiczny koszt (tania ok 90 zł droższa lepsza 150-180zł)

#3 OFFLINE   konradbiker

konradbiker

Czesci Omega i e39

• 524 postów

Napisany 17 lipca 2010 - 07:21

Łożyska kupiłem za 125zł , dziś zabieram się za wymiane :)

#4 OFFLINE   el Pablo

el Pablo

żonaty :P

• 30 postów

Napisany 19 lipca 2010 - 17:25

Druga sprawa to alumki lubią się czasem same poluzowywać i lepiej nie ryzykować.