Samodzielne wykonanie plynu do spryskiwaczy
Napisany 14 lipca 2010 - 14:37
W jaki sposob wymieszac skladniki i jakie, zeby powstal plyn do spryskiwaczy szyb stosowany w dodatnich temperaturach ?
Plyn do naczyn + woda + jakis srodek dajacy temu zapach ?
Napisany 14 lipca 2010 - 14:54
EDIT
Może do tuningu przenieść temacik ??
Napisany 14 lipca 2010 - 14:59
bo te płyny to grosze kosztują w sklepach
Napisany 14 lipca 2010 - 15:16
Napisany 14 lipca 2010 - 15:37

Ponadto mieszanie z plynem do mycia naczyc nie wypali bo on sie bedzie pienil pod cisnieniem. Ponadto warto uzyc wody destylowanej
[B]
Napisany 14 lipca 2010 - 15:47

+ jakis srodek dajacy temu zapach ?
Może kostka klozetowa? :hmm:
Napisany 14 lipca 2010 - 15:58
Ponadto mieszanie z plynem do mycia naczyc nie wypali bo on sie bedzie pienil pod cisnieniem.
A do tego płyn do naczyń źle działa na lakier (odtłuszcza) a zawsze coś tam go skapnie nie w tę stronę.
Napisany 14 lipca 2010 - 18:39
Napisany 14 lipca 2010 - 18:45
3.99 zł Lidl.
aż tyle

ja dałem w Tesco 1,99 za 5l , no i ten zapach - leśny , tyle że ten las był chyba po pożarze

Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 14 lipca 2010 - 18:56
ja dałem w Tesco 1,99 za 5l , no i ten zapach - leśny , tyle że ten las był chyba po pożarze
ale kocyk Ty upuszczasz z autobusu którym pomykasz i dlatego tak tanio Cie to kosztuje:jump::jump:

Napisany 14 lipca 2010 - 19:02
jaaa , w życiu nic nie upuściłem:aniol:ale kocyk Ty upuszczasz z autobusu którym pomykasz i dlatego tak tanio Cie to kosztuje
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Napisany 14 lipca 2010 - 19:32
A do tego płyn do naczyń źle działa na lakier (odtłuszcza) a zawsze coś tam go skapnie nie w tę stronę.
E tam, na lakier wszystko szkodzi bez wyjatku plyn tez odtluszcza.Ja uzywam ludwika o cytrynowym zapachu i szyby myje lepiej niz naj droższy plyn, nic sie nie maże i nie pieni. troche popsikam i nawet muchom daje rade.
Ps.Rafi chlodniczy starsznie maże bo kiedys pomylilem.
Napisany 14 lipca 2010 - 19:37
aż tyle
ja ostatnio kupilem sonaxa po 5 pln netto za 4 litry

Napisany 14 lipca 2010 - 19:53
Poważnie zapragnąłeś wykonać samemu płyn do spryskiwaczy?Myslal ktos nad tym, a moze juz ktos to robil i moze sie podzielic uwagami ?
W jaki sposob wymieszac skladniki i jakie, zeby powstal plyn do spryskiwaczy szyb stosowany w dodatnich temperaturach ?
Plyn do naczyn + woda + jakis srodek dajacy temu zapach ?
Jeśli tak to pójdź na maxa i do mikstury dodaj trochę AXE i klikaj na każdym przejściu dla pieszych

Napisany 14 lipca 2010 - 19:57
Jeśli tak to pójdź na maxa i do mikstury dodaj trochę AXE i klikaj na każdym przejściu dla pieszych
tylko spryskiwacze trzeba odwrócić dla pełnego efektu
Urbino 18
Napisany 14 lipca 2010 - 20:03
tylko spryskiwacze trzeba odwrócić dla pełnego efektu
Trafna uwaga:D Sory za OT!
Napisany 14 lipca 2010 - 20:42
Ps.Rafi chlodniczy starsznie maże bo kiedys pomylilem.
No ja właśnie również.. byłem na Litwie kupiłem autko i nie było płynu w wtryskiwaczach i na stację i coś tam pisało był taki fajny zielony i kurna wlałem. a efekt był że ze szyb nie chciało wysychać i dopiero się skapnąłem...

Napisany 14 lipca 2010 - 21:05
Napisany 14 lipca 2010 - 21:15
1, 3 litry zimnej mokrej wody.
2, 1 litr soku z pomarańczy.
3, 0,5l kwasu cytrynowego
4, 1 średniej wielkości jajko
5, 3 krople wody kolońskiej BOND
6, Regulator Kwasowości
7, Skrobia, cukier
8, Smar Grafitowy (zalecenie kolegi przybka)
Wszystko Dokładnie Wymieszać, Wlać do zbiorniczka i cieszyć się efektem Własnej Produkcji