Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

grzeje na nogi kiedy jest ustawione zimny nawiew

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
7 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   bestdriver

bestdriver
  • 3 postów

Napisany 13 lipca 2010 - 19:35

Witam posiadam Omege B 2,5 V6 benzyna. Problem polega na tym, ze kiedy jest ustawiony zimny nawiew wszystko jest ok poza nawiewem na nogi gdy tam leci ciepłe powietrze i na odwrót gdy jest ustawione ciepłe powietrze to znowu wszędzie wylatuje ciepłe a na nogi zimne. Dodam, że miałem wymienianą niedawno nagrzewnice. Proszę o jakąś pomoc??

#2 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 13 lipca 2010 - 20:16

ktoś pewno coś źle podłączy przy sterowaniu nawiewami

post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p

#3 OFFLINE   Beny

Beny

x30ben

• 4 042 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 13 lipca 2010 - 22:30

albo się pręcik wypiął i klapka od nagrzewnicy otwarta...

u mnie w zimę było zimno - więc ja ręcznie otworzyłem, a teraz grzeje... więc będę musiał zamknąć... :)

zaraz ktoś zapyta jaka klapka - szukajcie pod hasłem "Brak nawiewu na nogi" :) tam jest wszystko opisane.... :)
Dodany obrazek

ZWYKŁY KLUBOWICZ

#4 OFFLINE   frusiek

frusiek
  • 13 postów

Napisany 15 lipca 2010 - 01:01

Kolego ja mam taki sam problem wszystko dziala ale tak wali na nogi gorace ze w upalne dni nie mozna wytrzymac malo tego strasznie sie nagrzewa strona kierowcy ze plastiki malo nie splona nawet kluczyk w stacyjce jest goracy a jak sprawdzilem dlonia w okolicy pedalu gazy to masakra wali goracym !!! Jesli ktos wie prosze o pomoc !!!

#5 OFFLINE   bestdriver

bestdriver
  • 3 postów

Napisany 17 lipca 2010 - 18:50

Frusiek juz znalazlem przyczyne:) zobacz przy pedale od gazu(tzn. tyl od nagrzewnicy) tam powinna byc taka gruba gumowa zaslepka zamykajaca polke od nagrzewnicy a zarazem ja trzymajac. U mnie ona spadla, stad jak dzialala dmuchawa powietrze prosto spod nagrzewnicy bilo na nogi:P . Problem jest tylko taki zeby ja zalozyc musiale wyciagnac znow nagrzewnice:(. Teraz jest juz wszystko w porzadku. PZDR

#6 OFFLINE   explosiv9

explosiv9

nożownik pomorski

• 1 643 postów

Napisany 17 lipca 2010 - 19:39

Kolego ja mam taki sam problem wszystko dziala ale tak wali na nogi gorace ze w upalne dni nie mozna wytrzymac malo tego strasznie sie nagrzewa strona kierowcy ze plastiki malo nie splona nawet kluczyk w stacyjce jest goracy a jak sprawdzilem dlonia w okolicy pedalu gazy to masakra wali goracym ! Jesli ktos wie prosze o pomoc !

A sprawdz jeszcze czy tylny nawiew (ten w podłokietniku) działa tak samo,jesli tak to prawdopodobnie spadł pręcik,który znajduje sie za radiem

#7 OFFLINE   frusiek

frusiek
  • 13 postów

Napisany 17 lipca 2010 - 20:52

Ale macie jakas fote jak ta guma wyglada bo ja zagladalem i nic tam takiego nie widze malo tego nie wiem dokladnie jak ta guma wyglada a co do preta to tyl mi nie dziala a precika nie widac za popielniczka jest taki prostakotny otwor ale nic tam nie dmucha przypuszczam ze tam powinien byc jakis tunel co prowadzi na tyl ale ja go nie mam hmmmm to jak wiecie co i jak napiszcie i moze jakies fotki wstawicie bede wdzieczny Pozdro.

#8 OFFLINE   bestdriver

bestdriver
  • 3 postów

Napisany 18 lipca 2010 - 11:26

Jutro dam fote jak ta guma wyglada, kolega robil zdjecia wiec ma na telefonie zapisane pewnie:)

To własnie ta guma:)