Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Stag 300 plus rozłancza interfejs po odpaleniu

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
2 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   Muki20

Muki20
  • 90 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 11 lipca 2010 - 09:44

Witam wszystkich!
Tak jak w temacie mam problem ze stagiem 300 plus. Na włączonym zapłonie wszystko jest ok, normalnie się łączy i wszystko działa, używam programu ACGasSynchro 6.0.0.37. Po uruchomieniu silnika po kilku sekundach wyskakuje brak sterownika gazu. Próba ponownego połączenia kończy się fiaskiem. Przez miesiąc było wszystko OK a od wczoraj zonk. Czy spotkał się ktoś z takim przypadkiem?

#2 OFFLINE   Florek

Florek
  • 1 254 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 11 lipca 2010 - 19:44

Najczęściej tak bywa, jak cewka zapłonowa ma przebicie. Weź sygnał obrotów z obrotomierza zamiast cewki. Jeśli to nie pomoże, to zobacz, czy Ci kabelek-interfejs nie leży zbyt blisko cewki, kable od Staga nie dotykają do przewodów zapłonowych itd. Ostatecznie kup oryginalny AC na USB, rewelacyjny jest. Mi np. już Viaken siada po 4 latach użytkowania i setkach połączeń.

#3 OFFLINE   toniotonic

toniotonic
  • 1 postów

Napisany 09 stycznia 2011 - 18:04

interfejs oryginalny też będzie rozłączał w takim wypadku, na takie akcje może pomóc jedynie interfejs z optoizolacją a taką posiada tylko interfejs USB o nazwie OWPA firmy KWMATIK