witam, cieknie mi ze zbiornika spryskiwaczy. myslalem że to jakis przewód ale po wymianie opasek cieknie dalej. Cieknie z tego miejsca gdzie wsadza sie pompkę. tam jest jakaś gumeczka uszczelka? mozna to jakoś dokupić? nie chce mi sie sciągać całego zdrerzaka zeby to sprawdzić.

przeciekający zbiornik spryskiwaczy
Rozpoczęte przez
Siggi
, 10 lip 2010, 20:29
8 odpowiedzi na ten temat
Napisany 10 lipca 2010 - 20:29
Napisany 13 lipca 2010 - 15:56
mam taki sam problem
jest uszczelka ale czesciej w B cieknie z samej pompki bo ma wade konstrukcyjna
Napisany 13 lipca 2010 - 22:56
mi tez cieklo i wlasnie przez pompke, po pewnym czasie nie uzywania skorodowale wewnatrz i przestala dzialac. po wymianie na nowa wszystko ok.
wyciek tez zginal, uszczelka pompka - zbiornik zostala stara
a jak nie ma innej mozliwosci zlokalizowania przyczyny wycieku, to pozostaje tylko demontaz zbiorniczka i obserwacja
wyciek tez zginal, uszczelka pompka - zbiornik zostala stara
a jak nie ma innej mozliwosci zlokalizowania przyczyny wycieku, to pozostaje tylko demontaz zbiorniczka i obserwacja

na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI
Napisany 24 lipca 2010 - 10:49
U mnie przyczyną cieknięcia była źle osadzona uszczelka na pompce przez co znikał cały płyn ze zbiorniczka aż do poziomu pompki. Myślałem, że mam uszkodzony zbiorniczek dlatego watro sprawdzić przed sprawianiem sobie kosztów
Napisany 24 lipca 2010 - 12:18
No ale jak masz uszkodzoną pompke to też zleci ci do poziomu pompki i nie więcej.
pozdrawiam
pozdrawiam
Napisany 25 lipca 2010 - 12:17
Dlatego nie wykluczyłem uszkodzenia pompki a podałem mój przypadek
Napisany 03 października 2010 - 15:26
Jeżeli cieknie to z uszczelki i chcesz zrobić to na szybko posmaruj uszczelkę czymś tłustym np. ludwikiem pomoże na nie długo ale będziesz mógł używać spryskiwaczy zanim usuniesz usterkę na stałe .