Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Nie grzeje

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
9 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   hes

hes
  • 42 postów

Napisany 21 czerwca 2010 - 11:29

Witam
Po zakupie zaworku 3 droznego pojechalem na wymiane calego plynu bo tamten byl stary i bardzo zmieszany juz z woda.
Wiec Pan wymienil mi plyn i stwierdzil ze nie ma problemu gratis wymieni mi tez zworek bo i tak malo roboty.
Ale ja mam teraz problem regulacja nawiewow czyli szyba / nogi / przod nie reaguje a po przekreceniu kurka na cieplo doslownie polot mam takiego cieplejszego powietrza co grzaniem wogole nie mozna nazwac.

Pomozcie gdzie jest problem ?

#2 OFFLINE   czyki

czyki
  • 31 postów

Napisany 21 czerwca 2010 - 14:26

moze mechanik pomylił węże które idą do tego zaworu miałem podobny problem zamieniłem węże i jest ok

#3 OFFLINE   robert514

robert514

bla bla bla

• 3 190 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 21 czerwca 2010 - 21:13

Witam
Po zakupie zaworku 3 droznego pojechalem na wymiane calego plynu bo tamten byl stary i bardzo zmieszany juz z woda.
Wiec Pan wymienil mi plyn i stwierdzil ze nie ma problemu gratis wymieni mi tez zworek bo i tak malo roboty.
Ale ja mam teraz problem regulacja nawiewow czyli szyba / nogi / przod nie reaguje a po przekreceniu kurka na cieplo doslownie polot mam takiego cieplejszego powietrza co grzaniem wogole nie mozna nazwac.

Może źle podpięte podciśnienie.

#4 OFFLINE   hes

hes
  • 42 postów

Napisany 22 czerwca 2010 - 10:20

tzn gdzie szukac przyczyny racxzej w tym zaworku? jutro wjade na kanal zobaczyc co i jak jest podpiete

hey dzis poogladalem ten zaworek i okazalo sie ze ten cienki wezyk jest urwany i nie moge znalesc go tam nigdzie ktos doradzi gdzie go tam odnalesc?

#5 OFFLINE   czyki

czyki
  • 31 postów

Napisany 22 czerwca 2010 - 20:16

u mnie ten wezyk idzie do takiej puszki kwadratowej która jest po stronie pasażera w podszybiu nad filtrm kabinowym a wiec tam szukaj

#6 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 22 czerwca 2010 - 22:04

Witam

po pierwsze podcisnienia
po drugie nieodpowietrzony uklad.

#7 OFFLINE   Michma5

Michma5
  • 1 postów

Napisany 29 czerwca 2010 - 15:36

Witam Wszystkich ja tez nie mialem ogrzewania najpierw wymienilem zawor trojdrozny nic to nie zmienilo wymienilem nagrzewnice plyn i dalej to samo rurki do nagrzewnicy sa caly czas gorace i ona sama tez gdy przelanczam na grzanie to przez chwile leci cieple powietrze a nastepnie tak jak by nawiew schladzal nagrzewnice i przestaje leciec cieple powietrze jak jest przelaczone na zimne to nagrzewnica nadal jest goraca az cala deska jest ciepla prosze o pomoc i podpowiedz

#8 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 29 czerwca 2010 - 16:26

Witam Wszystkich ja tez nie mialem ogrzewania najpierw wymienilem zawor trojdrozny nic to nie zmienilo wymienilem nagrzewnice plyn i dalej to samo rurki do nagrzewnicy sa caly czas gorace i ona sama tez gdy przelanczam na grzanie to przez chwile leci cieple powietrze a nastepnie tak jak by nawiew schladzal nagrzewnice i przestaje leciec cieple powietrze jak jest przelaczone na zimne to nagrzewnica nadal jest goraca az cala deska jest ciepla prosze o pomoc i podpowiedz

wyglada na niedrozna albo zapowietrzona nagrzewnice

#9 OFFLINE   telewizor1006

telewizor1006
  • 1 postów

Napisany 01 lipca 2010 - 19:11

witam mam ten sam problem...mi też nie grzeje...może kamień gdzieś jest jeszcze...słyszalem o jakimś srodku na kamięń do auta..albo ocet...albo jest taki środek na kamień jak KAMIKS do czajników itp. naprawde czyści do zera...ale troche strach to wsypać do układu chłodzenia......co radzicie???????????

#10 OFFLINE   tc82

tc82

3 najkrascie auto 10 zraz

• 2 509 postów
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 01 lipca 2010 - 21:37

Najlepsza rada to czytać od początku zanim zadasz pytanie;)
Zapraszam do lektury http://forum.omegakl...ead.php?t=33947

"Jestem lordem, jeżdżę Fordem :)"