Nie grzeje
Napisany 21 czerwca 2010 - 11:29
Po zakupie zaworku 3 droznego pojechalem na wymiane calego plynu bo tamten byl stary i bardzo zmieszany juz z woda.
Wiec Pan wymienil mi plyn i stwierdzil ze nie ma problemu gratis wymieni mi tez zworek bo i tak malo roboty.
Ale ja mam teraz problem regulacja nawiewow czyli szyba / nogi / przod nie reaguje a po przekreceniu kurka na cieplo doslownie polot mam takiego cieplejszego powietrza co grzaniem wogole nie mozna nazwac.
Pomozcie gdzie jest problem ?
Napisany 21 czerwca 2010 - 14:26
Napisany 21 czerwca 2010 - 21:13
Witam
Po zakupie zaworku 3 droznego pojechalem na wymiane calego plynu bo tamten byl stary i bardzo zmieszany juz z woda.
Wiec Pan wymienil mi plyn i stwierdzil ze nie ma problemu gratis wymieni mi tez zworek bo i tak malo roboty.
Ale ja mam teraz problem regulacja nawiewow czyli szyba / nogi / przod nie reaguje a po przekreceniu kurka na cieplo doslownie polot mam takiego cieplejszego powietrza co grzaniem wogole nie mozna nazwac.
Może źle podpięte podciśnienie.
Napisany 22 czerwca 2010 - 10:20
hey dzis poogladalem ten zaworek i okazalo sie ze ten cienki wezyk jest urwany i nie moge znalesc go tam nigdzie ktos doradzi gdzie go tam odnalesc?
Napisany 22 czerwca 2010 - 20:16
Napisany 22 czerwca 2010 - 22:04
Witam
po pierwsze podcisnienia
po drugie nieodpowietrzony uklad.
Napisany 29 czerwca 2010 - 15:36
Napisany 29 czerwca 2010 - 16:26
Witam Wszystkich ja tez nie mialem ogrzewania najpierw wymienilem zawor trojdrozny nic to nie zmienilo wymienilem nagrzewnice plyn i dalej to samo rurki do nagrzewnicy sa caly czas gorace i ona sama tez gdy przelanczam na grzanie to przez chwile leci cieple powietrze a nastepnie tak jak by nawiew schladzal nagrzewnice i przestaje leciec cieple powietrze jak jest przelaczone na zimne to nagrzewnica nadal jest goraca az cala deska jest ciepla prosze o pomoc i podpowiedz
wyglada na niedrozna albo zapowietrzona nagrzewnice
Napisany 01 lipca 2010 - 19:11
Napisany 01 lipca 2010 - 21:37
Zapraszam do lektury http://forum.omegakl...ead.php?t=33947
"Jestem lordem, jeżdżę Fordem :)"