Zablokowana wkładka zamka
Napisany 19 czerwca 2010 - 09:50
Sporo tematów jest o wkładce do zamka jednak nie znalazłem takiego, który odpowiedziałby na moje pytanie... kupiłem auto które otwierało się tylko z jednego pilota (wkładka nie daje się kluczykiem obrócić) i żeby się zabezpieczyć rozebrałem boczek i nasmarowałem to wd40 żeby ruszyć jednak nic nie pomogło... miał ktoś taki problem i zna jego rozwiązanie?
Napisany 19 czerwca 2010 - 10:42
Napisany 19 czerwca 2010 - 11:27
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 19 czerwca 2010 - 16:29
@Siuada oby na tym się skończyło

Napisany 19 czerwca 2010 - 18:18
najpierw wlalem wd40. potem kluczyk w kombinerki i probowalem krecic w lewo i prawo.
ale i tak na koncu musialem rozebrac, wyczyscic i wpuscic bialego smaru. nie pamietam dokladnie ale chyba wkladke z zamka mialem wyciagniete, z bagaznika napewno. tyle ze ja mam kombi
teraz mam spokuj i raz na jakis czas staram sie uzywac wkladek.
Napisany 19 czerwca 2010 - 19:19
U mnie jest niestety tylko jedna wkładka od strony kierowcy... rzekomo całkowicie nagle przestala działać (jakby sie cos zablokowało). Jeśli jest tak ze czyszczenie pomogło w Twoim wypadku to może i ja spróbuje coś z tym zrobić na tygodniu... pozdrawiam!
Napisany 13 sierpnia 2010 - 14:06
Panowie, pod żadnym pozorem nie psikajcie plynnym smarem (typu WD-40) w zadne zamki, wkladki, a juz kategorycznie w stacyjke. zapadki, smaruje sie tylko bialym smarem czy jak to sie tam nazywa. mi sie kiedys zacinala stacyjka, wiec psiknelem. i wiecej juz jej nie przekrecilem

przy okazji, czy wie ktos jak wyjąć wkładkę z zamka tylnej klapy w kombi?
mam wyjety mechanizm, sciagam pierscien, plastikowa czesc, potem kolejny pierscien,sprezyna etc i zostaje mi sama wkladka w chromowanej obudowie w reku i... no wlasnie, co dalej bo sie zawiesilem?
na boku jest dziurka, i cos mi sie zdaje ze trzeba przekrecic zamek i cos tam popchnac, a umnie niestety wkladka sie nie obraca, i wlasciwie po to cala operacja, zeby ja usprawnic.
Napisany 14 sierpnia 2010 - 21:16
fotki obejrzalem, wybebeszylem wszystko raz jeszcze i... zawiesilem sie w tym samym punkcie. mam inna wkladke. wszystkie plastiki, sprezynki i pierscienie ida tak samo, ale ta wkladke ze srodka, mam cala chromowana, a nie jak na zdjeciach chromowana oslonka na gorze a reszta ze zwyklego metalu. u mnie wyglada to jak jeden odlew, i ma z boku dziurke. nie ma opcji zeby to rozpolowic jak na fotkach. spotkal sie ktos z czyms takim?
Napisany 19 sierpnia 2010 - 14:05
U mnie jest dokładnie tak samo - jednolty kawałek metalu i dziurka, a w środku (chyba) sworzeń.
Nie mam koncepu, jak to dalej rozbebeszyć...
Pozdrawiam.
Napisany 27 października 2013 - 13:34
Napisany 27 października 2013 - 13:37
Koledzy u mnie w aucie zacina sie wkładka znaczy pokombinuje poruszam i otwiera drzwi, mam rozumieć ze w gre wchodzi wymiana wkładki, czy jest szansa to naprawić?
wyciągnij wkładkę i doszlifuj wystające zapadki.
Napisany 27 października 2013 - 13:41