Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Podłokietnik Omega B

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
7 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   matekg

matekg
  • 192 postów

Napisany 29 marca 2007 - 17:33

Witam mam wersje Omegi bez podolkietnika i chcialbym sobie taki dokupic i tutaj moje pytanie czy wystarczy kupic taki http://moto.allegro....el_omega_b.html
czy musze kupic caly tunel :?:

#2 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 29 marca 2007 - 18:35

Raczej tak , tym bardziej ze nie jest drogi, za te pieniadze kupisz kiepską podróbe.

#3 OFFLINE   Patrikoss

Patrikoss
  • 435 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 29 marca 2007 - 20:08

a są takie wersje nawet nie wiedziałem masz może foto jak to wygląda??

#4 OFFLINE   slawek66

slawek66
  • 163 postów

Napisany 29 marca 2007 - 20:27

Jeśli będziesz kupował podłokietnik to kup też "kołnierz" na ręczny, bo ten z wersji bez bez podłokietnika jest inny! Ja kupiłem podłokietnik z kompletnym tunelem na szrocie w Holandii za 25 euro (sam wyciągałem z omy na szrocie - 10 euro taniej). Niestety po zamontowaniu nadmych z tyłu był prawie nie wyczuwalny, nie wiem dlaczego!
Omega B 2.0 16V + LPG - sprzedana :(
Omega C 2.2 16V + LPG - sprzedana :(
Mondeo 2.0 TDCI (131 KM, 330 Nm) - jak na razie daje przyjemność z jazdy!

#5 OFFLINE   Duce

Duce
  • 127 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie

Napisany 29 marca 2007 - 20:44

Jeśli będziesz kupował podłokietnik to kup też "kołnierz" na ręczny, bo ten z wersji bez bez podłokietnika jest inny! Ja kupiłem podłokietnik z kompletnym tunelem na szrocie w Holandii za 25 euro (sam wyciągałem z omy na szrocie - 10 euro taniej). Niestety po zamontowaniu nadmych z tyłu był prawie nie wyczuwalny, nie wiem dlaczego!

Nadmuch był niewyczuwalny - wogóle go nie było - ponieważ do wersji z nadmuchami na tył musi być inna obudowa wentylatora nagrzewnicy i sam tunel powietrza nic nie da

matekg - aby to zamontować musisz mieć tunel od wersji z podłokietnikiem - ten nie będzie pasował na twój tunel

#6 OFFLINE   matekg

matekg
  • 192 postów

Napisany 29 marca 2007 - 20:51

oki wielkie dzięki więc poczekam na okazję kupna całości a u mnie wygląda to tak: Dodany obrazek

#7 OFFLINE   Luqua

Luqua
  • 941 postów

Napisany 29 marca 2007 - 23:13

moja standardowo nie miala podlokietnika. znalazlem na szrocie caly tunel z podlokietnikiem ale niestety zolty (ja mam siwy). chcialem zdjac sam podlokietnik i zamontowac na swoim tunelu ale on jest przyczepiany do tunelu na nity. nie chcac rzezbic w plastiku wymienilem calosc. Nie wiem niestety jak to rozwiazano w B ale jesli tak samo jak w A to dolozenie samego podlokietnika bedzie sporym wyzwaniem. pozdrawiam

#8 OFFLINE   matekg

matekg
  • 192 postów

Napisany 02 kwietnia 2007 - 19:51

Zakupiłem podłokietnik u naszego pana B. i teraz mogę się nim cieszyć.
Jednak nie jest potrzebny cały tunel, 15 minut roboty i wszystko gra :mrgreen: