Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Czujnik poziomu oleju

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
2 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   Maniek6600

Maniek6600
  • 640 postów

Napisany 13 czerwca 2010 - 15:21

Witam.Miałem wymianę silnika.W poprzednim aucie miałem poziomu oleju,był on zamontowany w misce olejowej.Po wymianie nie możemy znależc tego czujnika w misce lub gdziekolwiek indziej.Myślę iż to dlatego ponieważ który kupiłem był dla wersji bez komputera pokładowego.I teraz moje pytanie: Czy mogę zamienić olejową na tą z czujnikiem czy lepiej po prostu zmostkować ten czujnik aby nie wyświetlało oil managel??

#2 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 13 czerwca 2010 - 16:37

Witam.Miałem wymianę silnika.W poprzednim aucie miałem poziomu oleju,był on zamontowany w misce olejowej.Po wymianie nie możemy znależc tego czujnika w misce lub gdziekolwiek indziej.Myślę iż to dlatego ponieważ który kupiłem był dla wersji bez komputera pokładowego.I teraz moje pytanie: Czy mogę zamienić olejową na tą z czujnikiem czy lepiej po prostu zmostkować ten czujnik aby nie wyświetlało oil managel??

jezeli miska jest taka sama, to nie ma problemu z zamiana.
zawsze tez mozesz zmostkowac.
na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI

#3 OFFLINE   Maniek6600

Maniek6600
  • 640 postów

Napisany 13 czerwca 2010 - 20:58

Zmostkowałem...Będzie OK