Jaka długość przewodów hamulcowych sztywnych (rurek) tył
Napisany 12 czerwca 2010 - 12:15
Czy ktoś się orientuje jaką długość mają przewody (rurki) hamulcowe prowadzące od pompy ABS do tylnych giętkich przewodów?
Pozdrawiam
Napisany 25 czerwca 2010 - 13:55
napisze jutro dziś zmieniam...jade kupować w ciemno...rolka 10 metra wystarczy...końcówki będe strzelał może kupie dobre... strzelam w M10x1 http://przewody-hamu...1-rurka-48.htmla przewód typowy....
. ps. zrobiłem sobie przyrząd do rozkuwania końcówek przewodów fotka konstrukcji później...
a tu jeszcze trzeba pamiętać o http://forum.omegakl...
zabawa przednia... ciekawe gdzie sie pod silnikiem kończy i jak z dojściem jak Vałka pod maską....
...............................................................................................................................................
Długości takie jak w A - wg katalogu... jak ktoś ma problem zapraszam na PRIV z chęcią pomogę.
Edytowany przez Nosek86, 11 sierpnia 2016 - 14:10.
Napisany 17 kwietnia 2011 - 21:28
Napisany 21 listopada 2012 - 11:04
Witam
Czy ktoś się orientuje jaką długość mają przewody (rurki) hamulcowe prowadzące od pompy ABS do tylnych giętkich przewodów?
Pozdrawiam
Ponawiam pytanie jaka długość metalowych przewodów hamulcowych tył w omedze B fl?
Może ktoś wymieniał i mierzył. Mogę oczywiście zmierzyć sobie na aucie ale obawiam się późniejszych problemów z montażem za długich / za krótkich przewodów. Chcę najpierw kupić nowe przewody a nie latać ze starymi do sklepu i dopiero zamawiać.
24.06.2013 aktualizacja
Ponieważ jestem świeżo po wymianie przewodów hamulcowych metalowych podaję długości przewodów dla omegi Bfl kombi:
- strona lewa 3500 mm, końcówki M10 + M12;
- strona prawa 4350 mm, końcówki M10 + M10.
Czyli potwierdza się to co pisał kolega Z50 w temacie o swojej omedze.
Napisany 12 stycznia 2014 - 14:40
- strona lewa 3500 mm, końcówki M10 + M12;
- strona prawa 4350 mm, końcówki M10 + M10
Z której strony masz M12 w lewym przewodzie ? Od pompy ABS czy elastycznego? u mnie w pompie M10 a elastyczne w necie widziałem, ze też mają M10...
Może ktoś podpowie jakie wymiary są z przodu ?
Mar
Napisany 14 stycznia 2014 - 21:32
Napisany 15 stycznia 2014 - 07:04
Tak samo z tyłu, żeby nie ciągnąć prawego przewodu nad tylnym zawieszeniem (cięzki dostęp) można poprowadzić przewód na prawą stronę po podłodze za skrzynią biegów a potem po progu pod osłoną termiczną wydechu (identyczną trasą jak idzie lewy przewód). Dajesz kilka nowych mocowań a kupę roboty mniej i ładnie można rozwinąć przewód.