Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

AutoMapa nie dla nawigacji Lark

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
12 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   Soseq

Soseq

Black is beautiful :)

• 3 425 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 11 czerwca 2010 - 16:22

AutoMapa zrezygnowała ze współpracy z producentami nawigacji Lark i jednocześnie zaprzestała wsparcia programowego dla tych urządzeń nawigacyjnych.

Jak wynika z danych działu wsparcia użytkowników AutoMapy, znaczna część nielegalnych kopii AutoMapy instalowana jest na najprostszych i najtańszych urządzeniach nawigacyjnych oferowanych z uproszczonymi wersjami map. Jak poważna jest skala piractwa uwidoczniło ostatnie działanie firmy blue|mental, która doprowadziła do usunięcia ponad 100 tysięcy nielegalnych kopii AutoMapy z serwisu Chomikuj.pl.

W chwili obecnej, żadne z urządzeń marki Lark nie posiada aktualnego certyfikatu AutoMapy, dlatego też nie możemy zagwarantować, że urządzenia te będą poprawnie funkcjonować z najnowszymi wersjami AutoMapy – powiedział Janusz M. Kamiński, szef PR i marketingu AutoMapy. Przy silnym rozwoju usług dodatkowych, takich jak AutoMapa Traffic pozwalającej na wyznaczanie tras z uwzględnieniem aktualnej sytuacji drogowej, jest niezwykle istotne, aby współpraca urządzenia z oprogramowaniem odbywała się bez jakichkolwiek problemów

żródło www.automapa.pl

ciekawe jak to się bezie teraz miało do osób legalnie korzystających z tych nawigacji

Byłem na:
III Zlot - Lidzbark Warmiński 2007, IV Zlot Kobyla-Góra 2007, V Zlot - Ślesin 2008, VII Zlot - Bocheniec 2009, VIII Zlot - Wawrzkowizna 2009, IX Zlot - Czaplinek 2010, X Zlot Ślesin 2010, XI Zlot - Żagań 2011, XII Zlot - Toruń 2011, XIII Zlot - Ślesin 2012, XIV Zlot Skwierzyna 2012, XV Zlot - Zakrzewo 2013, XVI Zlot - Częstochowa 2013

II Miejsce Car-Audio V Zlot Ślesin, I Miejsce Car-Audio VII Zlot Bocheniec, I Miejsce Car-Audio VIII Zlot Wawrzkowizna, II Miejsce Car-Audio X Zlot Ślesin, I Miejsce Car-Audio XI Zlot Żagań, II Miejsce Car-Audio XII Zlot Toruń, I Miejsce Car-Audio XIII Zlot Ślesin

#2 OFFLINE   rafi195

rafi195

tylko 2.5TD :)

• 1 802 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 11 czerwca 2010 - 16:28

od poniedziałku jest Navia w biedronce..a tam można wszystko :D:D

#3 OFFLINE   mkaminski100

mkaminski100

It's just a fur-wound!

• 2 896 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 11 czerwca 2010 - 18:51

Bo 220 zl za taki program to smieszne pieniadze, wiec nie dziwie sie firme, ze walczy z piractwem.
Tym bardziej firma wychhodzi na przod nawet przed TT i zrobila ogrom dodatkow na Polske. Do tego kazda licencja to dodatkowe dla nich pieniadze na rozwoj, a nie jak w przypadku TT glownie na dywidency akcjonariuszy...

#4 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 11 czerwca 2010 - 18:54

Bo 220 zl za taki program to smieszne pieniadze, wiec nie dziwie sie firme, ze walczy z piractwem.
Tym bardziej firma wychhodzi na przod nawet przed TT i zrobila ogrom dodatkow na Polske. Do tego kazda licencja to dodatkowe dla nich pieniadze na rozwoj, a nie jak w przypadku TT glownie na dywidency akcjonariuszy...

ja zaplacilem za AM XL 150 pln, licencja na rok. teraz w lipcu mi sie konczy i przedluzenie na nastepny rok kosztuje 80 pln wiec skorzystam. nie musze siedziec i szukac po necie zeby miec aktualna wersje.

#5 OFFLINE   mkaminski100

mkaminski100

It's just a fur-wound!

• 2 896 postów

Napisany 11 czerwca 2010 - 19:23

ja zaplacilem za AM XL 150 pln, licencja na rok. teraz w lipcu mi sie konczy i przedluzenie na nastepny rok kosztuje 80 pln wiec skorzystam. nie musze siedziec i szukac po necie zeby miec aktualna wersje.

Ani prosic sie po forach, zeby pomogli w razie problemow. Ja sie zfrajerowalem i kupilem uzywanego Palmtopa HP ze starsza wersja TT, ktora nie chodzi po upgrade systemu. Niestety w UK to tylko TT lub Garmin. Garmina nienawidze, a TT 90 Funtow wiec sie zastanawiam czy nie lepiej dolozyc i kupic juz porzadna nawigacje TT.
no chyba, ze AM ma juz dokladne adresy w UK...

#6 OFFLINE   Soseq

Soseq

Black is beautiful :)

• 3 425 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 11 czerwca 2010 - 19:55

dokładnie takie pieniądze za dobry program to żadne pieniądze, a biorąc pod uwagę że jest coraz lepsza też się nie dziwie że się zabrali za piractwo

tylko nadal ciekawi mnie co mają teraz zrobić legalni użytkownicy którzy mają Larki??

Byłem na:
III Zlot - Lidzbark Warmiński 2007, IV Zlot Kobyla-Góra 2007, V Zlot - Ślesin 2008, VII Zlot - Bocheniec 2009, VIII Zlot - Wawrzkowizna 2009, IX Zlot - Czaplinek 2010, X Zlot Ślesin 2010, XI Zlot - Żagań 2011, XII Zlot - Toruń 2011, XIII Zlot - Ślesin 2012, XIV Zlot Skwierzyna 2012, XV Zlot - Zakrzewo 2013, XVI Zlot - Częstochowa 2013

II Miejsce Car-Audio V Zlot Ślesin, I Miejsce Car-Audio VII Zlot Bocheniec, I Miejsce Car-Audio VIII Zlot Wawrzkowizna, II Miejsce Car-Audio X Zlot Ślesin, I Miejsce Car-Audio XI Zlot Żagań, II Miejsce Car-Audio XII Zlot Toruń, I Miejsce Car-Audio XIII Zlot Ślesin

#7 OFFLINE   mkaminski100

mkaminski100

It's just a fur-wound!

• 2 896 postów

Napisany 11 czerwca 2010 - 20:06

tylko nadal ciekawi mnie co mają teraz zrobić legalni użytkownicy którzy mają Larki??

Dzieki nielegalnym uzytkownikom wydac kolejne pieniadze na cos co jest wspierane...
Jak patrze to wersja Europa kosztuje tyle co TT na moj sprzet. No i nie wiem co ma w sobie, bo jakbym kupil TT IQ to wiem, ze w UK mi bedzie dzialalo, a tu w 99% tego uzywam

#8 OFFLINE   adamopel360

adamopel360
  • 6 postów

Napisany 11 czerwca 2010 - 20:55

koledzy nawigacja LARK jest na Windows.ce lub 5.0 - zresztą wszystkie które są na systemie Windows są podatne na nasze zachcianki. Tzn można zrobić praktycznie wszystko a Automapa chodzi jak ta lala. Właśnie ten program pracuje w środowisku Windows i mozna go wgrać praktycznie do każdego urządzenia z systemem Windows. Więc na urządzeniu Lark będzie chodzić bez problemu. Cały problem polega na tym że trzeba sie dostać do systemu urządzenia - troszkę kombinacji i będzie chodzić. Sam bawiłem się na wielu już urządzeniach i AutoMapa działa bez zarzutów. Sprawa wygląda tak że za dobrą nawigację trzeba płożyć parę złotych ponieważ urządzenie samo w sobie jest dobre i posiada dobre oprogramowanie. Z tymi tańszymi trzeba uważać - jedne są dobrymi urządzeniami ale mają kiepski program do nawigacji, a drugie są kiepskie same w sobie ale mają trosze lepszy program ale z ubogą mapą bo nie są w stanie obsłużyć dobrego programu. Więc kupując nawigację trzeba patrzeć na parametry urządzenia i obowiązkowo czytnik kart wbudowany. Z takim urządzeniem można wszystko zrobić. Osobiście robiłem kilka larków takich z gazety i z biedronki jako urządzenia są dość dobre a biorąc pod uwagę ich cenę to są super. Jeszcze nie zdarzyło mi się aby AM na nich nie chodziła. Odnośnie AM polecam wersję 6.5 -bardzo świeża wersja i mapa europy jest super. Wbudowane w tej wersji punkty POI są bardzo aktualne.

#9 OFFLINE   jarqo1981

jarqo1981
  • 163 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.6 V6 Y26SE

Napisany 21 kwietnia 2012 - 19:53

...witam, odświeżę temat, natomiast dostałem w prezencie Lark Free Bird 50.6HD, mam AM 6.9.0(1594), licencja się skończyła, mapa chodzi oki, z tym że, wpisując post code np.w UK, mogę wpisać tylko 3 pierwsze symbole np.B78 a reszty, 2EP już nie mogę wklepać...o co tu kaman? Pozdr!

#10 OFFLINE   FilipNigga

FilipNigga

Jest Omega jest zabawa :D

• 180 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 21 kwietnia 2012 - 21:10

a nie możesz przedłużyć licencji ?? jakimś crackiem oczywiście... np. made by pawel_1980 ?? i wtedy byś sprawdził co jest

#11 OFFLINE   jarqo1981

jarqo1981
  • 163 postów

Napisany 22 kwietnia 2012 - 16:53

...ja nie mam bladego pojecia co jak w nawigacjach.

#12 OFFLINE   cugiel

cugiel
  • 1 678 postów

Napisany 22 kwietnia 2012 - 17:18

...ja nie mam bladego pojecia co jak w nawigacjach.

polecam lekture tego forum
tu jest wszystko
http://www.my-navia.pl/

#13 OFFLINE   jarqo1981

jarqo1981
  • 163 postów

Napisany 22 kwietnia 2012 - 22:29

polecam lekture tego forum
tu jest wszystko