Gdzie w PL można kupić ekologiczną benzynę alkilowaną (bez benzenu)?
Napisany 06 czerwca 2010 - 21:56
Za granicą produkuje to np. koncern ASPEN (ASPEN 2 do 2-suwów i ASPEN 4 do - wiadomo).
http://www.aaoil.co....alkylate-petrol
I można to dostać w sklepach Husqvarny pod jej marką. Nawet na Słowacji i w Czechach mają, a w Polsce - wiadomo ...
Ale może ktoś gdzieś widział?
Napisany 08 czerwca 2010 - 11:13
To jest fabrycznie zapakowane w taki plastikowy kanister, nie trzeba mieć swojego. Mogę sprawdzić, kto dystrybuuje w pobliżu danego miasta. Np. w Czechach i na Słowacji jest to do dostania w sklepach firmowych Husqvarny.
A może na forum byliby też inni chętni? To jest naprawdę kolosalna różnica, jeśli chodzi o ilość rakotwórczego benzenu, bo kosiarki emitują nawet do kilkuset razy więcej spalin niż samochody. Jak ktoś ma małe dzieci ...
Napisany 22 czerwca 2010 - 11:53
Napisany 22 czerwca 2010 - 12:01
nie wolno też przewozić przez granicę - ale nie pamiętam jakie jest maksimum
Napisany 22 czerwca 2010 - 12:02
Ja jestem cały czas za granicą więc może i nie było by problemu, żeby to kupić, ale problem by był, żeby Ci to przywieść, bo nigdy nie wiadomo gdzie będę :-)
Napisany 22 czerwca 2010 - 12:04
Paliw płynnych kurierami nie wolno wysyłać
nie wolno też przewozić przez granicę - ale nie pamiętam jakie jest maksimum
Oj nie wolno, nie wolno. W kanistrze w bagażniku zwykłego paliwa też nie możesz mieć?

FPL na moje kup sobie kosiarkę elektryczną i wyjdzie Cię taniej i nie będzie problemu.
Ja jestem cały czas za granicą więc może i nie było by problemu, żeby to kupić, ale problem by był, żeby Ci to przywieść, bo nigdy nie wiadomo gdzie będę :-)
No mam taką fanaberię i chcę za nią zapłacić. Może znajdzie się ktoś chętny. Może będzie przejeżdżał przez łódzkie itp.
Napisany 22 czerwca 2010 - 14:31
Oj nie wolno, nie wolno. W kanistrze w bagażniku
zwykłego paliwa też nie możesz mieć?
możesz, ale określoną ilość - dlatego piszę że nie pamiętam ile
Jest w Passewalku w sklepie ogrodniczym ta benzynka - kumpel ma mi sprawdzić po ile - a do passewalku mam jakieś 20 km

Napisany 22 czerwca 2010 - 14:39
możesz, ale określoną ilość - dlatego piszę że nie pamiętam ile
Jest w Passewalku w sklepie ogrodniczym ta benzynka - kumpel ma mi sprawdzić po ile - a do passewalku mam jakieś 20 km
No to rewelka

To masz już browarki na weekend.
Napisany 22 czerwca 2010 - 18:16
I można to dostać w sklepach Husqvarny pod jej . Nawet na Słowacji i w Czechach mają, a w Polsce - wiadomo ...
Ale może ktoś gdzieś widział?
W Polsce w sklepach Husqvarny nie ma i nie będzie przypuszczam w przyszłości nieokreślonej ponieważ zamierzają się przenieść do końca wakacji ze wszystkimi magazynami na Słowację a u nas zostawią tylko sklepy firmowe i jakieś tam punkty serwisowe.
Chociaż jak bym był u nich z dostawą to się zapytam chłopaków na magazynie czy nie mają czegoś takiego na magazynie do celów... niekoniecznie sprzedaży w sklepie

Napisany 13 grudnia 2010 - 21:26
Napisany 13 grudnia 2010 - 22:05
Wymyślają cholera .. benzyna bezołowiowa, bezsiarkowa, bezbenzenowa .. niedługo ekolodzy wymyślą benzynę bez benzyny .. szlag ich.
A co Ty chcesz tą kosiarka się golić że raka się obawiasz ? ..Bo benzen jest silnie rakotwórczy.
Napisany 13 grudnia 2010 - 22:34
gdzie to wyczytałeś, ja pracuję w firmie która jest producentem benzenu.Bo benzen jest silnie rakotwórczy
i wmawiają nam że to sanatorium :szpital:

Napisany 13 grudnia 2010 - 23:10
no chlopie zadziwiasz mnie z kazdym tematem coraz bardziej

Napisany 14 grudnia 2010 - 07:17
[yt=kiedyś to było fajnie]z95jFK6UxW4&[/yt]
Napisany 14 grudnia 2010 - 14:15
Była cenzura obyczajowa, ludzie żyli w nieświadomości. Puścisz dziś 5-latka na cały dzień na dwór bez żadnej kontroli?
Nie było pasów, nie było poduszek i nie było też samochodów na drogach. Czasem ktoś przemknął obok i to tyle.
A już śmianie się z alergii na trawę, mleko itd. jest żałosne, bo oczywiście, że problem istniał i bardzo ciężko uprzykrzał życie wielu osobom.
Także ... mocno to naciągane.
Napisany 16 grudnia 2010 - 04:28
Nie mozna zatankować zwykłej 95 ? Czemu nie ?
Napisany 16 grudnia 2010 - 08:36

Napisany 16 grudnia 2010 - 11:01
Weź pod uwagę, że kosiarki nie mają katalizatora,
FPL prosze ja ciebie, dajesz jakis dziwny temat, ok.
ale nie wciskaj ciemnoty innym,
jak masz problem ze spalinami i tak bardzo tobie na tym zalezy, to procze cie, kup sobie kosiarke z katalizatorem.
http://polmal.com.pl...iarki_royal.htm
i nie tylko te kosiarki posiadaja katalizator.
ciekawe czy po ulicy tez chodzisz w masce gazowej, jak jedziesz za trabantem to wstrzymujesz oddech??
no bo co tobie da mniej szkodliwa benzyna w kosiarce jak tyle spalin jest w powitrzu, a duuuzo aut tez jezdzi bez kata