Stałem się posiadaczem opla omegi 2.0 8v z 1996 roku. Kupno co prawda może i niedrogiego auta było dla mnie sporym wysiłkiem finansowym, gdyż ostatnio spiętrzyło mi się trochę problemów a auto było potrzebne. W zasadzie mam mnóstwo pytań, ale zacznę od tych które najbardziej mnie trapią.
1) po odkręceniu korka oleju w nieznacznej ilości widać coś jakby parę/dym. Nie przejąłbym się tym gdyby nie fakt że na dworze jest ok 20 stopni. Niektórzy twierdzą że to normalne...jednak wolałbym się upewnić.
2) auto kupiłem bez drugiego tłumika i jeszcze go nie mam więc trochę głośno chodzi... ale czasami słychać takie cykanie/klekotanie czasami nie... czasami jest głośniejsze czasami cichsze. Z tego co zauważyłem nie ma wielkiego wpływu na to temp. silnika. Do tego dochodzi +/i przy 3 tys jakby dzwonienie lub coś w ten deseń...jakby jakaś obudowa czy coś drżała...
Szukałem na forum co się dało i na tyle ile potrafię sprawdzałem, ale jest to dla mnie nowe auto i proszę bardzo o wyrozumiałość. Pozdrawiam.
Jakby ktoś miał pomysły czy tak ma być proszę o rady

Dopisuję tylko że brak mazi na korku i co prawda mam krótko auto, ale raczej płynu nie ubywa.