Co zamiast GG?
Napisany 26 maja 2010 - 15:50
Przetestowałem:
- wtw - brak emotikonek, brak długich opisów
- pidgin - jw
- gg lite - jw
- unicom - emoty w wersji lite
Będę testował trillian i spark.
Może macie jakieś propozycje?
Potrzebuje czegoś co będzie miało emoty, długie opisy (wymogi żony) i będzie bez reklam ani żadnych dodatków łączących się z netem.
Napisany 26 maja 2010 - 17:58

Napisany 26 maja 2010 - 18:24
Napisany 26 maja 2010 - 18:55
Napisany 26 maja 2010 - 19:54
dokładnie! ja tak samo. używam już od ponad 4 lat i mimo tego, że nie jest aktualizowany to najlepiej mi się na nim pracuje. nie ma żadnych reklam, przejrzysty, czytelny i prosty w obsłudze. opis niestety jest ograniczony do 70 znaków i czasem paru brakuje, ale mimo wszystko nie zamieniłby go na nic innegoa ja używam konnekta. może od jakiegoś czasu nieaktualizowany, ale nie zamieniłbym go na nic innego

Napisany 26 maja 2010 - 19:59
Może aqq nie ma żadnych reklam są wszystkie emotki co na gg
Tez polecam!
Napisany 26 maja 2010 - 20:08
Ja również, i to już wiele lat. Program obsługuje również konta gg, więc mam 2 w 1.A ja używam do rozmów gg programu TLEN ze strony tlen.pl
Normalnie wieczna promocja...

Napisany 26 maja 2010 - 20:12
Omega B 2.5V6 kombi ASB - sprzedana
Omega BFL 3.2V6 sedan ASB
Chevrolet Suburban 2012 5.3V8 ASB
Mariusz Domżalski (trumna)
indiańskie imię: "błękitne plecy"
Napisany 26 maja 2010 - 20:56
a ze tak zapytam - co Ci przeszkadza w gg10?
Pewnie to, ze zajmuje tyle co system i ma wkurzajace reklamy na caly ekran. Uzywalem przez 10 minut, wiec wiem tylko tyle.
Ja nie korzystam z GG, ale zona troche tak i do tej pory siedzi na wersji 6.
Aha - kiedys jak jeszcze tego uzywalem to mialem Mirande, bo zajmowala polowe pamieci i ladowala sie szybciej. Teraz ponoc nie jest kompatybilna z GG.
Napisany 26 maja 2010 - 21:00
Reklama pojawia sie (tak jak w poprzednich wersjach) po uzyskaniu połączenia. Wystarczy zamknąć i tyle. Nie widze problemu, zwlaszcza, ze reklamy pojawiały sie już od dawna.
Wielkość reklamy nie ma znaczenia bo i tak ją trzeba zamknąć ... poza tym nie zawsze są wielkie.
A wielkość aplikacji... śmieszny argument.
W dzisiejszych czasach komputery raczej radzą sobie z takim aplikacjami, za to GG ma całą mase dodatków, a to, czy z nich ktoś korzysta to już jego sprawa. Kiedyś zwolennicy ICQ mówili, ze GG nie ma tego, nie ma tamtego ... no to teraz GG ma wszystko i w zasadzie nie narzekam na nie. Spełnia swoje zadanie tak samo jak w czasach jak z smsexpress nagle przemieniło sie w Gadu-Gadu.
Napisany 26 maja 2010 - 21:46
GG10 niechodzi poprawnie z Vista (moze zalezy od wersji). Instalowalem dwa razy i prawie wysypalo mi system. Uruchamia sie i zachwile niebieskie tlo z bledami i restart systemu.
(to nie tylko moj problem, bo czytalem na forach i problem jest znany, ale trudno znalesc rozwiazanie)
Wersja 9453 chodzi bezproblemowo i prawie sie nierozni( ja niezauwazylem roznic, ale niewnikalem w to)
Napisany 26 maja 2010 - 22:52
Guzik. Mam, od lat, dziala swietnie, aktualizowana co jakis czas oczywiscie. Duze mozliwosci konfiguracji, kolory, czcionki, zakladki, grupy, konferencje, emoty (jak kto lubi, mnie w komunikatorach wkurzaja i dodatkowo zajmuja pamiec). Teraz, po calym dniu wlaczonego kompa i nie wiem ilu rozmowach zajmuje w pamieci 11MB w/g managera procesow. Nie ma reklam, wrzucony w autostart systemu wlacza sie szybciej niz Total Commander.Aha - kiedys jak jeszcze tego uzywalem to mialem Mirande, bo zajmowala polowe pamieci i ladowala sie szybciej. Teraz ponoc nie jest kompatybilna z GG.
Napisany 26 maja 2010 - 23:01
Pytalem wątkodawcy... ale niech będzie..
Reklama pojawia sie (tak jak w poprzednich wersjach) po uzyskaniu połączenia. Wystarczy zamknąć i tyle. Nie widze problemu, zwlaszcza, ze reklamy pojawiały sie już od dawna.
Wielkość reklamy nie ma znaczenia bo i tak ją trzeba zamknąć ... poza tym nie zawsze są wielkie.
A wielkość aplikacji... śmieszny argument.
W dzisiejszych czasach komputery raczej radzą sobie z takim aplikacjami, za to GG ma całą mase dodatków, a to, czy z nich ktoś korzysta to już jego sprawa. Kiedyś zwolennicy ICQ mówili, ze GG nie ma tego, nie ma tamtego ... no to teraz GG ma wszystko i w zasadzie nie narzekam na nie. Spełnia swoje zadanie tak samo jak w czasach jak z smsexpress nagle przemieniło sie w Gadu-Gadu.
Ano przeszkadzają te wszystkie reklamy, dodatki łączące się z netem. Mam internet mobilny więc oszczędność w wysyłaniu/odbieraniu danych może wydawać się niewielka ale ma to duże znaczenie. Chodzi między innymi o to. Z drugiej strony kompa mam przeciętnego i gadu jest pamięciożerne.
Napisany 27 maja 2010 - 00:35
Napisany 27 maja 2010 - 00:38

Napisany 27 maja 2010 - 05:33
Troche odejde od tematu, ale...dla osob, ktore maja Viste niepolecam.
GG10 niechodzi poprawnie z Vista (moze zalezy od wersji). Instalowalem dwa razy i prawie wysypalo mi system. Uruchamia sie i zachwile niebieskie tlo z bledami i restart systemu.
(to nie tylko moj problem, bo czytalem na forach i problem jest znany, ale trudno znalesc rozwiazanie)
Wersja 9453 chodzi bezproblemowo i prawie sie nierozni( ja niezauwazylem roznic, ale niewnikalem w to)
Aja mam Viste Premium i GG10,zresztą chyba od wersji 6 i jeszcze nie spotkałem się z jakimkolwiek problemem,no może w jednej wersji nie chciał chodzić OpenFm. W Laptopie mam teraz Windows 7 i też ładnie chodzi.Mam ustawioną pocztę w GG i od razu wiem jak coś przyjdzie, jakiś mail. Tak jak Cita napisał reklama jest jedna przy logowaniu a potem nie widzę jakiś nieudogodnień w korzystaniu.
Napisany 27 maja 2010 - 06:07

Napisany 27 maja 2010 - 11:24
Guzik. Mam, od lat, dziala swietnie, aktualizowana co jakis czas oczywiscie. Duze mozliwosci konfiguracji, kolory, czcionki, zakladki, grupy, konferencje, emoty (jak kto lubi, mnie w komunikatorach wkurzaja i dodatkowo zajmuja pamiec). Teraz, po calym dniu wlaczonego kompa i nie wiem ilu rozmowach zajmuje w pamieci 11MB w/g managera procesow. Nie ma reklam, wrzucony w autostart systemu wlacza sie szybciej niz Total Commander.
No jeszcze niedawno byl temat na forum, ze Miranda nie oblugiwala jakis nowych numerow GG.
Zonie to proponowalem, ale podobno nie miala emotikonek. Ja jak uzywalem GG to tylko Miranda, bo w nosie mam grafiki jezeli chce do kogos napisac wiadomosc, a potrzebowalem malego programu.
Poza tym zgadzam sie z Toba w 100% jezeli o to chodzi, a jezeli ktos szuka komunikatora do KOMUNIKACJI to po co marnowac czas na kwiatki ktore wymagaja kupowania nowego komputera wraz z wyjsciem kazdej nowej wersji programu.
Chomiczek - jaki plik trzeba pobrac zeby byly te emoty, to moze zonie zrobie.