koledzy po założeniu hidów mam problem z radiem CB ,po włączeniu świateł są zakłócenia próbowałem ekranować tak jak w poradach ale nie pomogło ,czy jest jakiś na to sposób

zakłócenia na CB
Rozpoczęte przez
stahjui
, 05 maj 2010, 18:12
9 odpowiedzi na ten temat
Napisany 05 maja 2010 - 18:12
Napisany 05 maja 2010 - 18:43
Raczej tego zakłócenia nie pozbędziesz się no chyba że kupisz oryginalną przetwornicę do lampek . z tego co wiem to nie da się tak wy ekranować bo sama obudowa przetwornicy HID jest ekranem . nie wiem czy jakikolwiek filtr anty zakłóceniowy da rade tam jest tak silne pole magnetyczne że po prostu sieje .
[SIGPIC][/SIGPIC]Jeżeli fotoradar strzeli ci fotkę to znaczy że masz za wolne auto 
Nie próbuj przechytrzyć fotoradaru ! bo tylko mi zdąży zrobić zdjęcie samej maski
Jeżeli masz jakieś pytanie lub chciał byś znaleźć odpowiedź na twoje pytanie to tu masz rozwiązanie i odpowiedź na twoje pytanie [KLICK]

Nie próbuj przechytrzyć fotoradaru ! bo tylko mi zdąży zrobić zdjęcie samej maski

Jeżeli masz jakieś pytanie lub chciał byś znaleźć odpowiedź na twoje pytanie to tu masz rozwiązanie i odpowiedź na twoje pytanie [KLICK]
Napisany 05 maja 2010 - 18:50
jedna strona jest już ok ,ale z drugą w żaden sposób nic nie wychodzi
Napisany 05 maja 2010 - 18:52
musisz kupić inne przetwornice albo niech ci sprzedawca wymieni bo są takie chinolki co nie zakłócają
Napisany 05 maja 2010 - 19:24
Poszukaj na Allegro filtr przeciw zakłóceniowy do CB radia, niecałe 20 PLN i pomaga. Ktoś już na forum miał już ten problem i pomogło. Poszukaj na forum.
Napisany 05 maja 2010 - 19:37
A ja się podepnę pod temat. Mi zakłóca instalacja gazowa
. A jaśniej to podobno cewki. Co Wy na to?

Napisany 05 maja 2010 - 20:06
tak naprawde wszystko może zakłócać radio, to jak bardzo zależy od samego radia. Czym gorsze tym bardziej.
Napisany 05 maja 2010 - 20:46
stahjui zrób tak odkręć antenę z magnesu czy uchwytu i włącz radio i potem silnik oraz światła jeśli zaczyna szumieć bez anteny to znaczy że sieje po instalacji elektrycznej i możesz próbować zakładać filtry.
Jeśli szumi Ci tylko przy założonej antenie to zakłócenia wchodzą przez antenę i wymiana przetwornic powinna pomóc albo próbuj jeszcze raz dobrze za ekranować
Jeśli szumi Ci tylko przy założonej antenie to zakłócenia wchodzą przez antenę i wymiana przetwornic powinna pomóc albo próbuj jeszcze raz dobrze za ekranować
Napisany 06 maja 2010 - 11:00
jeśli chodzi o hidy to proponuje zastosowac sie do tej porady --> http://forum.omegakl...ead.php?t=32255 podobno pomaga bardziej niz filtry