wysokie obroty na gazie
Napisany 01 maja 2010 - 09:11
Napisany 01 maja 2010 - 10:19
Napisany 01 maja 2010 - 12:55
Witaj. Miałem ten sam problem i okazało się, że to silniczek krokowy od benzyny dawał w tyłek. Kupiłem nowy podpiołem na komputer w celu zresetowania i wszystko wróciło do normy.
moze i tak ale dlaczego jak przelacze na benzyne to jest ok. chyba jak juz tez by wariowal. problem jest tylko jak silnik jest mocno rozgrzany
Napisany 01 maja 2010 - 16:32
Napisany 05 maja 2010 - 00:33

Napisany 05 maja 2010 - 07:34
a napisz jeszcze jaką masz instalacje pod maskąwitam. ma nastepujacy kłopot. jak sie rozgrzeje silnik mam problem z obrotami. jezeli w czasie jazdy mam obroty powyzej 2 tysiecy i dam na luz obroty podchodza do 2,5 tys. jezeli wychamuje silnikiem
i zbije obroty ponizej 2 tys.jest ok. spadaja. probowalem przelaczyc na benzyne oboty schodza do 1 tys. posumowujac. gdyby byla jakas nieszczelnosc objawy by byly na benzynie i gazie silnik krokowy od gazu zamienilem na register wiec sie nie zawiesza. wiem ze raczej na pewno mam do zmiany czujnik temp. podajacy na komputer ale jak to by bylo przyczyna to i na benzynie byly te same objawy.na zimnym jest wszysko ok.prosze o pomoc i zgory dziekiuje za wszelkie sugestie
Napisany 05 maja 2010 - 17:37
a napisz jeszcze jaką masz instalacje pod maską
instalacja BRC. chyba raczej mam do wymiany ten krokowy. wczoraj wymieniłem rozrzad i wykreciłem tego krokowca zeby sie moczył cala noc. gdzies wyczytałem ze jak sie dmucha w jedna z dziur to z drugiej strony nie powinno leciec poniewaz zaworek trzyma. u mnie było odwrotnie. zawór nie domykał. raz było gorzej raz lepiej wszystko zalezało jak sie ułożył. dzisiaj kolega wpadł na pomysł zeby iglice wkrecic w wiertarke i go uszkodził. teraz go juz calkiem nie domykal. zalozylem na poczatku bylo ok. ale pozniej juz strasznie szlal i na benzynie i gazie. skoki sa ok 1tys. do 2,5. to ze sie zawiesza rozumie ale dlaczego obroty wzrastaja tego nie wiem. co do nieszczselnosci wszysko sprawdziłem. weze uszczelki sa ok. tak mysle ze jakby byla jakas nieszczelnosc to by sie zachowywal tak samo a on raz chodzi normalnie a za chwile obroty szleja. wiec mocno mi sie wydaje ze jednak ten krokowy