Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Problem z drukarką Hp F2180

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
6 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   misiekzoo

misiekzoo

zafira i astra 1,8

• 1 463 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie wiem jaki mam silnik

Napisany 13 kwietnia 2010 - 09:34

Witam . Problem z moją drukarką zaczął się po kolejnym z rzędu nabiciu tuszy. Najpierw nie można było wsadzić nabitych już pojemniczków. Jak się to udało drukarka pokazuje że brak tuszu. OK powie ktoś że to już jest za wiele razy nabijany kartridż i nie chce działać. Pożyczyłem od sąsiada sprawny co u niego pracuje bez zarzutów . I dalej to samo .
Co dziwne jak się ją włączy to zaczyna drukować stronę testową i wszystko ładnie wychodzi. Później już załącza się brak tuszu i świeci się kontrolka .
PS. kupiłem już nową ale do końca nie jestem pewnie i tak mnie nurtuje to czy ona jeszcze mogła by komuś posłużyć czy nie :)
[SIGPIC][/SIGPIC]

Moje ople , byłe i obecny .

#2 OFFLINE   bogumil.s

bogumil.s

made in france

• 4 238 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 13 kwietnia 2010 - 15:49

przypadkiem nie uszkodziłeś styków przy wkładaniu ??? bo cos wydaje mi się że tak może być

#3 OFFLINE   misiekzoo

misiekzoo

zafira i astra 1,8

• 1 463 postów

Napisany 13 kwietnia 2010 - 16:41

chodzi o styki w drukarce ?? jeżeli tak całkiem możliwe . Wiesz dziwi mnie tylko to że niby stronę startową potrafi wydrukować ??
[SIGPIC][/SIGPIC]

#4 OFFLINE   BzQ

BzQ

Duszna KIA

• 1 184 postów
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 13 kwietnia 2010 - 21:29

Wyciagnij tusze (na włączonej drukarce) i bez zamykania klapki dostępu do tuszy odepnij jej zasilacz. Jak zerkniesz w karetę (ten pojemnik na tusze) zobaczysz takie folie ze stykami. Weź patyczki higieniczne i płyn do szyb, delikatnie zwilż patyczek i wyczyść styki. Później suchym i czystym patyczkiem wytrzyj i odczekaj z 5 minut aż reszta odparuje.

Włącz drukarkę, poczekaj aż pomieli i ustawi się w pozycję wkładania tuszy, włóż pojemniki, zamknij pokrywę. Po wydrukowaniu strony kalibracyjnej połóż ją na szybie skanera górną krawędzią w stronę strzałki oznaczającej do którego rogu trzeba układać skanowany dokument i wciśnij przycisk skanuj na drukarce. Po zakończeniu operacji powinno być ok (pod warunkiem że oba tusze są sprawne i mają jeszcze atrament - te france do prawidłowej pracy muszą przejść kalibrację, a jeśli któryś pojemnik drukuje źle lub wcale to kalibracji nie przejdzie)

#5 OFFLINE   misiekzoo

misiekzoo

zafira i astra 1,8

• 1 463 postów

Napisany 13 kwietnia 2010 - 22:08

ok wypróbuje i odpisze co i jak
[SIGPIC][/SIGPIC]

#6 OFFLINE   Eddek

Eddek

Superupierdliwiec

• 110 postów

Napisany 14 kwietnia 2010 - 06:42

Ogolnie HP-ki nowe (tj ostatnie 3 lata) z tego segmentu smierdza. Do tego strasznie brudne. Mowisz, ze nie mogles wsadzic pojemnika do drukarki, on powinien wejsc bez oporu. Kiedys zdarzyl mi sie geniusz, ktory wrocil z pretensjami, ze pojemniki nie dzialaja, a jak sie okazalo to typ probowal wsadzic pojemniki na odwrot (znaczy kolor w miejsce czarnego i odwrotnie), a to uniemozliwia konstrukcja pojemnikow i karetki. Udalo mu sie dopiero jak wzial w lapy kombinerki i stuningowal drukarke. Pojemniki wlozone na odwrot nie maja prawa dzialac :]
Naczelny Maruda Kraju, ignorant i wielki upierdliwiec.

#7 OFFLINE   misiekzoo

misiekzoo

zafira i astra 1,8

• 1 463 postów

Napisany 19 kwietnia 2010 - 20:44

Dopiero miałem czas sprawdzić i niestety nic nie pomogło , dalej pokazuje brak tuszy . Dziękuję za zainteresowanie moim problemem , wiem teraz że dobrze zrobiłem kupując nową :)
[SIGPIC][/SIGPIC]