Mam padnięty rozrusznik. Czeka mnie wymiana na nowy/używany lub regeneracja. Z tego co mi mówił znajomy mechanik regeneracja wiąże się z pozostawieniem auta na warsztacie. Auto jest mi potrzebne, bo żona niedługo będzie rodzić i trzeba będzie jechać do szpitala. I tu pojawia się moje pytanie. Czy bardziej opłacalne jest wymienić rozrusznik czy go zregenerować? Czy żeby zamówić podzespoły rozrusznika trzeba go zdemontować i rozebrać?

Rozrusznik - wymiana czy regeneracja?
Rozpoczęte przez
czegos
, 12 kwi 2010, 13:51
7 odpowiedzi na ten temat
Napisany 12 kwietnia 2010 - 13:51
Napisany 12 kwietnia 2010 - 14:15
Rozebrać i wyczyścić to od razu wymienić co zepsutę czyli wykonać regenerację
Kupić używany to kupowanie kota w worku
Kupić nowy to konkretny wydatek
IMO - najpierw sprawdź co z Twoim nie tak a potem podejmij decyzję czy nowy czy regeneracja tego co masz
EOT
Kupić używany to kupowanie kota w worku
Kupić nowy to konkretny wydatek
IMO - najpierw sprawdź co z Twoim nie tak a potem podejmij decyzję czy nowy czy regeneracja tego co masz
EOT

Napisany 13 kwietnia 2010 - 12:07
Z tego co mi mówił znajomy mechanik regeneracja wiąże się z pozostawieniem auta na warsztacie. Auto jest mi potrzebne,
Kupił bym używany z pewnego źródła i go podmienił a ten Twój zregenerował.
Auto nie będzie uziemione w tym czasie.
Napisany 13 kwietnia 2010 - 12:43
Kolego ja z wlasnego doswiadczenia Ci powiem tak, jesli masz miejsce gdzie mozesz kupic uzywany rozrusznik, ktory jest po regeneracji to jak najbardziej sie oplaca, plus regenreacja Twojego i sprzedaż wychodzisz prawie na czysto i masz minimalny czas przestoju auta
Napisany 13 kwietnia 2010 - 15:04
regeneracja,
używka to wielki znak zapytania,
znam temat z autopsji...
używka to wielki znak zapytania,
znam temat z autopsji...
Kuba
Napisany 13 kwietnia 2010 - 15:08
regeneracja,
używka to wielki znak zapytania, ja za naprawe dałem 180 zł ale wszystko zostało wymienione.
używka to wielki znak zapytania, ja za naprawe dałem 180 zł ale wszystko zostało wymienione.
Napisany 13 kwietnia 2010 - 15:44
Rozruszniki (alternatory też) jak mało co nadaje się do regeneracji i śmiga jak nowe.
Mam na myśli prawdziwą regenerację.
Mam na myśli prawdziwą regenerację.
Napisany 03 lipca 2012 - 18:40
temat stary ,ale dodam swoje co nie co:) regeneracja i tylko regeneracja ja zapłaciłem 160 zl za wymiane szczotek bendiksa tulejek i przetoczenie komutatora a to wszystko w ciagu 40 minut.Części nie made in china no chyba ,że zmienili nazwe na german.Polecam nawet zakład w sosnowcu Auto-Elektro-Części Sosnowiec -Zagórze ul.Braci Mieroszewskich A4
Rozrusznik kręci jak nigdy od kupna mojej klusi.
Rozrusznik kręci jak nigdy od kupna mojej klusi.