McPherson-sprężyna
Napisany 30 marca 2010 - 18:20
Panowie mam pytanko odnośnie sprężyny, otóż powiedzcie mi czy sprężyna w Omedze B jest sztywna tzn czy jak złapiemy ją w dłonie ( auto stoi na kołach ) to jest sztywna czy da sie ją lekko obrócić ( o kilka stopni )? W moim samochodzie tak właśnie jest że jak ją łapie to ona sie obkręca o te kilka stopni. Czy to jest normalne czy też jest coś do wymiany.
Napisany 30 marca 2010 - 18:38
Raczej nie. W mojej jak auto jest podniesione to nieruszysz sprezyny. Prawidlowo zlozona kolumna jest "sztywna". Zobacz czy ostatni zwoj sprezyny jeszcze jest i czy gumy przy sprezynie sa cale (nad i pod).Czy to jest normalne
Napisany 30 marca 2010 - 18:42
Napisany 30 marca 2010 - 19:13
A jak to zrobić bez podnośnika ?? Przecież tam się nie da rąk wsadzić :hmm:czy jak złapiemy ją w dłonie ( auto stoi na kołach) to jest sztywna czy da sie ją lekko obrócić ( o kilka stopni )?
Napisany 30 marca 2010 - 19:29
A jak to zrobić bez podnośnika Przecież tam się nie da rąk wsadzić
u Ciebie nie :razz: u nas tak

ZWYKŁY KLUBOWICZ
Napisany 30 marca 2010 - 19:39
A jak to zrobić bez podnośnika ?? Przecież tam się nie da rąk wsadzić :hmm:
A co Ty Sypus taki zdziwiony, nie każdy ma takie fele jak Ty kolego, ja tam wkładam dłonie bez żadnego problemu

Napisany 30 marca 2010 - 20:02
ja tam wkładam dłonie bez żadnego problemu .
w niektórych i głowę byś wsadził

Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.