Dziwne buczenie przy hamowaniu silnikiem
Napisany 12 marca 2010 - 09:00
Napisany 12 marca 2010 - 09:44
A i jeszcze jedno - nadawaj jakieś rozsądniejsze tytuły tematów - bo czego się to tyczy nie wiadomo :police:
Napisany 12 marca 2010 - 09:54
A tak w ogóle to jak byś nazwał taki temat buczenie:D
Napisany 12 marca 2010 - 11:17
Skończyły się już pomysły:confused:
Do tego dochodzi drganie silnika na wolnych obrotach na luzie.Też trzepie całą budą Przewody i świece wymienione, lewego powietrza nigdzie nie ciągnie, sprawdzone wszystkie czujniki, przepływka,krokowy itd.
Czyli jak stoję na światłach to telepie całą budą, a jak jadę i puszczę gaz to buczy i telepie. Normalnie bajka:censored::mlotek:
Napisany 12 marca 2010 - 11:21

Napisany 12 marca 2010 - 11:32
Chłopaki - to musi mieć coś wspólnego z wydechem - no nie wierzę że jest inaczej
Wczoraj nawet już były takie teorie że Remus wpada w rezonans. Tylko czymu jak wcisnę sprzęgło to buczenie ustaje.
Zadzwonię dzisiaj do Beasta i dowiem się czy coś wymyślił, bo autko zostało u niego a ja 170 km do chatki pomykałem.

Napisany 12 marca 2010 - 11:33
U mnie jest to samo. 2,3,5 bieg kiedy puszczam gaz słychać buczenie i wibruje cała buda. Wciskam sprzęgło i buczenie ustaje. Dodam gazu i też przestaje. Buczenie jest tylko w jednym zakresie obrotów, między 2000-2500 obrotów, czyli na 5 biegu przy prędkości 80-100 na godzinę. Podmieniona już została skrzynia,wał (podpora wału łącznik wału również) ,tylni most. Efekt jest taki, że nie ma żadnego efektu:mur: i buczy jak buczało:dziura:
Skończyły się już pomysły:confused:
Do tego dochodzi drganie silnika na wolnych obrotach na luzie.Też trzepie całą budą Przewody i świece wymienione, lewego powietrza nigdzie nie ciągnie, sprawdzone wszystkie czujniki, przepływka,krokowy itd.
Czyli jak stoję na światłach to telepie całą budą, a jak jadę i puszczę gaz to buczy i telepie. Normalnie bajka:censored::mlotek:
U mnie dkladnie jest tak samo, myślałem wymienic skrzynie, ale jak kolega wszystko wymienił i brak efektu to nie bede nic kombinował tylko w takim razie co to jest?
Napisany 12 marca 2010 - 12:06
Napisany 13 marca 2012 - 18:18
przeniosłem w podobny temat ,;kocyk
Napisany 05 listopada 2013 - 16:27
Napisany 05 listopada 2013 - 16:46
Witam Wszystkich . mam problem od okolo tygodnia w mojej omie slychac dziwne buczenie z tylu samochodu .najgorzej jest jak jadac 80 kmh puszcze gaz i auto zwalnia tak do 60kmh pozniej troche cichnie i jak wlaczam wsteczny to zaraz przy ruszaniu buczy wrecz wyje POMOCY bylem u trzech mechanikow i uslyszalem trzy rozne diagnozy 1.skrzynia biegow. 2.loyzska w tylnych kolach .3.most. te rzeczy niby do wymiany .auto ma najechane 181.000 udokumentowane .PROSZE O PORADY I Z GORY DZIEKUJE.
jeśli buczy most to najpierw proponuję dolać olej w moście do poziomu i zobaczyć jak będzie dalej

Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno
" Nie możesz być pewien swej racji, jeśli o argumentach swoich oponentów nie będziesz wiedział więcej od nich samych "
Auto Serwis KrakówOpel Saab
515 018 365