LPG? Zależy jaką Omege masz
Napisany 02 sierpnia 2006 - 20:21

Napisany 03 sierpnia 2006 - 17:21
A do V6 raczej założył bym instalację na BLOS`ie niż sekwencję,ponieważ :
1.Taniej
2.Mniej problemów(mechaniczny gaźnik gazowy)
3.Przyrost mocy na gazie,a nie spadek jak to jest w przypadku II i III gen.
A tak na marginesie MV6 będzie jeździć(nie mylić z zapier...) na II generacji i to całkiem nie źle(a jak komuś będzie mało to przełączy na BENZINE).
Ale to wszystko zależy od montera instalacji.Już nie jedna oma V6 jeździ na II gen i nie ma z instalacją żadnych problemów.Jak to się mówi,najmniej ważna jest instalacja gazowa,ważne są umiejętnośći i fachowość montera.
Napisany 03 sierpnia 2006 - 17:45
Napisany 03 sierpnia 2006 - 18:31
Napisany 04 sierpnia 2006 - 10:47
Napisany 04 sierpnia 2006 - 19:28
... Ale nie mow ze na sekwencji jest spadek mocy! Zadnej roznicy nie odczuwam przy przelaczeniu z beznyny na gaz...
A byłeś na hamowni że jesteś tego pewnien że nie ma różnicy?Miałem sekwencje u siebie w X20XEV,listwę matrixa,reduktor kme,stag 300 i dupaa.Auto słabsze o ok. 9%.
Ze 130 na benzynie na gazie było zaledwie 117.Więc nie wciskaj kitu że nie ma spadku mocy i instalka poszła do żyda.
Poźniej zacząłem testować blos`a i tu niespodzianka... Silnik trzymał serję czylki prawie katalogowe 136Ps. - pomiary wykonane na tej samej hamowni (bez nazwy bo za reklamę mi nikt nie płaci). Jak porobię skany wykresów to z chęcią wrzucę by niedowiarki zobaczyli.
...A problemy? Jakie? Mam sekwencje Landi i chodzi jak zegarek szwajcarski...
Co do problemów.Pojeździsz zobaczysz.
Elektronika jest zawodna.Wtryski lubią sie zabrudzić,mapa ECu potrafi się rozjechać.
...Kumpel mial MV6tke i mial IIgeneracje bez sekwencji. Rozpier..lo mu przeplywomierz
Co do tego że strzela:
1.Przewody
2.Świece
3.Lewe powietrze
4.Wadliwie zamontowana instalacja
JAk się nie dba to będzie strzelać.Kumpel jeździ BMW 530 na II gen i co??... nie strzela.
2 MV6 w czestochowie jeżdżą na II gen już ponad 3 lata i nie ma problemów,zero strałów.
Najważniejsze przy II gen to mieć sprawne auto(silnik)...I nie będzie problemów.
Ps.Gaz nadaje się do zapalniczek i junkersów a nie do silników spalinowych zasilanych benzynką...
Pozdrawiam
Gazownik "Amator"
Napisany 05 sierpnia 2006 - 21:28
Napisany 06 sierpnia 2006 - 08:16

Napisany 06 sierpnia 2006 - 16:16
I nie spierajmy się bo nic nie wnosimy do tematu.
Pozdro.
Napisany 06 sierpnia 2006 - 16:43

Gdzie tu logika

Napisany 07 sierpnia 2006 - 10:49
A montuje bo z czegoś trzeba żyć to raz, a dwa nie każdego stać na jazdę na benzynie.
Ja już do siebie (do jakiekgokolwiek silnika)gazu nie założe bo wiem czym sie to kończy.
Rozjechane mapy ecu,wypalone zawory itd.
Ja każdemu klientowi mowie co może sie stać.
A i tak to nie odstrasza ludzi.Wiadoma sprawa co 1.89złza litr gazu to nie 4.36zł za litr benzyny.
Napisany 09 sierpnia 2006 - 14:30
Rozjechane mapy ecu,wypalone zawory itd.
no ale BLOSA sam polecasz jak i ja słyszałem o nim dużo pochlebnych opinii, mając 2.0 została mi instalacja II generacji na sterowniku STAG100, z niej zdołałem tylko sprzedać parownik a resztę mam i chętnie się pozbędę w cenach smalcu za komuny...
teraz jeżdże na benzynie i nie ukrywam że w trasie jest OK, ale w mieście mnie je**e po kieszeni, rozważam założenie BLOSA do mojego silnika, jak i co z tym by było? bo nie ukryuwam że chce to zrobić we własnym zakresie.
Napisany 09 sierpnia 2006 - 15:26

A co ci do tego będzie potrzebne, to dość wydajny reduktor, "emulator" wtrysku i emulator lambdy

Reszta to już nie problem.Cały schemacik jak i wykaz komponentów potrzebnych do montażu jest zawarty w opakowaniu z Blos`em. A tak na marginesie nie kupujcie blosów na elektronice - gówno jakich mało.
Napisany 09 sierpnia 2006 - 17:12
W sumie praktycznie cała instalacja bez miksera
o kurrr no dobra, się tam wepne w te wtryski znowu, ale czy ten mó STAG100 obsługuje 6 cylidrówki? chyba tak...
Napisany 10 sierpnia 2006 - 15:22