Witam.
Jutro do mnie dotrze kompletna czarna skóra do mojej kluchy , a co za tym idzie żegnam się z welurami. Dzisiaj zabrałem się za wyciąganie tylnej kanapy. Boczki i siedzisko poszło bez problemu, ale kłopot mam z wyciągnięciem oparć. Nie mam zielonego pojęcia jak się to robi, gdzie włożyć łapy. Czytałem w "Sam naprawiam" , że na dole po bokach , blisko mocowania pasów bezpieczństwa jest jakas śróba którą trzeba odkręcić, ale albo ja jej nie widzę albo jej nie mam ???.
Może ktoś z kolegów pomóć ??.
PS: mam sedana , oarcia są dzielone (2 oparcia i podłokietnik)
Pozdrawiam.

Jak zdemontować tylne oparcia od kanapy
Rozpoczęte przez
wars1977
, 09 mar 2010, 19:19
3 odpowiedzi na ten temat
Napisany 09 marca 2010 - 19:19
Napisany 11 marca 2010 - 21:48
no więc tak...ja u siebie robiłem w ten sposób że po obu stronach oparcia tuż przy pasach są wąskie części kanapy(z jednej i drugiej strony oparcia ) trzeba je wyciągnąć są na zatrzaskach(chwyć od dołu i szarpnij do góry powinno wyskoczyć) tam są śruby mocujące jeśli bedzie opór najprawdopodobniej(aaaa...już pamiętam Napewno) musisz odkręcic podłokietnik który jest zespolony z oparciem tylnej kanapy szukaj od spodu podłokietnika są napewno 2 śruby trochę się nagimnastykujesz ale za to z montażem nie bedzie problemu.....powodzenia:D
Napisany 11 marca 2010 - 22:07
W nogach kanapy są uchwyty, które trzeba pociągnąć zwalniając tym samym siedzisko kanapy. Łączyny między oparciem a drzwiami wyciągniesz odginając do góry języki, którymi są zamocowane u dołu. Wypinasz potem zatrzaski plastikowe w podłokietniku i można go już spokojnie wychaczyć z uchwytu, śruby oparć masz już na wierzchu. 15 minut roboty.
Napisany 12 marca 2010 - 06:36
Dzięki koledzy za rady.
Operacja zakończyła się powodzeniem. Jak przyjechały zdemontowane skóry do mojej kluchy , to wszystko stało się jasne co i jak.
Nie mogłem znaleźć tych śrób mocujących oparcia do budy. U mnie były zasłonięte fabrycznym filcem.
Założyłem już kanapę i fotel kierowcy, na reszcie pełna elektryka no i ten wygląd
.
Dzisiaj zakładam elektrykę na tylne szyby. i jak mi starczy sił to przytargam do omy fotel passengera.
Pozdrawiam serdecznie.
Operacja zakończyła się powodzeniem. Jak przyjechały zdemontowane skóry do mojej kluchy , to wszystko stało się jasne co i jak.
Nie mogłem znaleźć tych śrób mocujących oparcia do budy. U mnie były zasłonięte fabrycznym filcem.
Założyłem już kanapę i fotel kierowcy, na reszcie pełna elektryka no i ten wygląd

Dzisiaj zakładam elektrykę na tylne szyby. i jak mi starczy sił to przytargam do omy fotel passengera.
Pozdrawiam serdecznie.