Problem z radiem - resetuje sie po wyłączeniu silnika!
Rozpoczęte przez
-=Elwood=-
, 04 mar 2007, 20:09
7 odpowiedzi na ten temat
Napisany 04 marca 2007 - 20:09
Witajcie.
Mam problem z radiem w mojej Klusce. Otóż instalacja jest oryginał, tylko radio zmienione na Blaupunkt Madeira CD33. Problem jest następujacy. Radio nie działa przy wyłączonym silniku. Po starcie oczywiście wszystko pięknie gra. Natomiast po zatrzymaniu i wyłączeniu zapłonu/wyjęciu kluczyka, radio nie gra. Kiedy włącze je ponownie po odpaleniu samochodu, radio jest zresetowane do ustawień fabrycznych!! Wkurza mnie ustawianie za każdym razem poziomu basów, sopranów wszystkiego.... Próbowałem z innym radiem i jest to samo wiec wina najprawdopodobniej po stronie samochodu. Może trzeba przepiąć jakiś kabel w kostce żeby po wyłączeniu zapłonu i wyjęciu kluczyka prąd nadal dochodził do radia?
Pomóżcie. Dzięki z góry.
Mam problem z radiem w mojej Klusce. Otóż instalacja jest oryginał, tylko radio zmienione na Blaupunkt Madeira CD33. Problem jest następujacy. Radio nie działa przy wyłączonym silniku. Po starcie oczywiście wszystko pięknie gra. Natomiast po zatrzymaniu i wyłączeniu zapłonu/wyjęciu kluczyka, radio nie gra. Kiedy włącze je ponownie po odpaleniu samochodu, radio jest zresetowane do ustawień fabrycznych!! Wkurza mnie ustawianie za każdym razem poziomu basów, sopranów wszystkiego.... Próbowałem z innym radiem i jest to samo wiec wina najprawdopodobniej po stronie samochodu. Może trzeba przepiąć jakiś kabel w kostce żeby po wyłączeniu zapłonu i wyjęciu kluczyka prąd nadal dochodził do radia?
Pomóżcie. Dzięki z góry.
-=Elwood=-
Our Knowledge Is Our Power
Napisany 05 marca 2007 - 09:24
Dzieki za pomoc. Tyle że nic nie podłączałem. Z miejsca na radio wychodza oryginalne złaczki Opla. Nic tam nie grzebałem, może poprzedni właściciel. Pozdrawiam.
-=Elwood=-
Napisany 05 marca 2007 - 10:23
Dzieki za pomoc. Tyle że nic nie podłączałem. Z miejsca na radio wychodza oryginalne złaczki Opla. Nic tam nie grzebałem, może poprzedni właściciel. Pozdrawiam.
rozkład PINów w kostce GM nie jest taki sam jak standard ISO
"Krytykować może każdy głupiec i wielu z nich to robi"
Winston Churchill
Napisany 18 kwietnia 2007 - 20:42
Witam ja miałem to samo w mojej omie jak podłączyłem zamiast filipsa soniaka z mp3.wszystko niby działało oprucz zapanmiętywania stacji. Faktycznie w omie nie jest standardowo podłączone.Ijak zaczołem kombinować to zrobiłem jakieś zearcie niby nic się nie stało ale radyjko zaczeło gubić fale radjowe.okazało się że spaliłem wzmacniacz anteny.kupiłem już drugi ale jest problem bo nie wiem gdzie on sie znajduje.gość od kturego kupiłem mówił że w tylnej klapie bo ja ma m kombi i gówno nie było. może ktoś wie gdzie mam szukać???
W krainie ślepców jednooki jest królem.
Napisany 20 kwietnia 2007 - 06:16
Nie sądze ten co kupuiłem używany orginalny jest wielkości 2 pudełek papierosów połonczonych w zdłuż.Aten co mówisz w antenie to mój kolega ma tak w audi,jest wielkości pudełka od zapałek.Więc ten mój by się tam nie zmieścił.Będe chyba musiał zajżeć do jakiejś fachowej literatury,bo nikt nie wie z tego względu że jest to żadka usterka.
W krainie ślepców jednooki jest królem.