BEZPIECZNIKI + lampki w drzwiach + cetralka oświetlenia
Napisany 04 stycznia 2007 - 13:05
Napisany 04 stycznia 2007 - 13:09
Cp gorsze to jest problem jakiejś dziwnej masy, bo wariuje również alarm, uznając, że są otwarte drzwi. Wszystkie oprawki sprawdziłem, nigdzie nic sie nie zwarło, nie mam pojęcia...
Napisany 04 stycznia 2007 - 14:55

Napisany 04 stycznia 2007 - 15:47
Według mnie ten odpowiadający za oświetlenie wnętrza, a w szczególności za te boczne lampki, to nr 7 lub/i 20, ale może gdzieś jest cos jeszcze, co mogło się spalić przy wymianei żarówki i ewentualnym zwarciu do masy
Napisany 05 stycznia 2007 - 07:47
aa prad z oswietlenia wnetrza samochodu w tym i z drzwi idzie pierwsze przez centralke , wiec dlatego ci wszystko warjuje, a nastepnie poleci cala centralka , u mnie tak przynajmniej bylo .
jak zewrzeszinstalacje od zarowek w drzwiach , to napewno pierwsze poleci centralka , a pozniej bezpiecznik. Posprawdzaj kable od centralki do oswietlenia , z tym powinienes sobie poradzic bez schematu
zycze powodzenia
Zbyszek
Napisany 05 stycznia 2007 - 09:48
A gdzie się owa "centralka" znajduje ?? (sorry, za dyletanctwo, ale mam to autko dopiero miesiąc... :roll:)prad z oswietlenia wnetrza samochodu w tym i z drzwi idzie pierwsze przez centralke
ewentualnie ile to coś kosztuje... ? albo jak to naprawić ?
Napisany 06 stycznia 2007 - 07:59
jaki typ jest centralki i ile kosztuje do C to nie wiem , ale do B to od 50/bez pilota do 200max/kompletna /
jak kupisz bez pilota no to wiadomo , nie bedzie dzialac zamykanie etc z pilota , reszta wszystko dziala /przynajmniej u mnie/
w B zeby sie dostac do centra;li tp trzeba zdemontowac listwe progowa, bodaj 4-5 srubek a pozniej boczek na slupku przednim obok nog pasazera, jak to bedziesz demontowal to tez zdemontuj oslony ze srodkowego slupka u dolu , latwiej bedzie kosta manewrowac i wiazka odaca do tylnych drzwi
zwarcie i wypalenie centralki tez powoduja same silowniki w drzwiach , u mnie byly wypalone 3 /w drzwiach 1 , tylnej klapie i przy wlewie paliwa/
Napisany 06 stycznia 2007 - 08:36
Wysłałem tobie na email opis bezpieczników.Czy ktos mógłby mi podesłać opis bezpieczników po Polsku.
Napisany 06 stycznia 2007 - 14:21

Ta centralka oświetlenia jak rozumiem jest również sterownikiem cetralnego zamka ?
Czyli coś w tym rodzaju:
http://allegro.pl/it...nego_zamka.html
http://allegro.pl/it...el_omega_b.html
http://allegro.pl/it...ka_omega_b.html
http://allegro.pl/it...ik_omega_b.html
własnie po to, by wozić ją
Napisany 06 stycznia 2007 - 14:58
Górne lampki do czytania zasilane z bezpieczników zapalane przez wyłaczniki przy tych lampkach.
Lampki w drzwiach tylnych i przednich ( zasilanie bezpośrednio z bezpieczników) podwójny styk w słupkach drzwi podaje minus na żarówke podczas otwierania drzwi.
W zapalaniu tych lampek nie bierze udziału ŻADEN sterownik zamka centralnego.
Niech co niektórzy przestaną pisac głupoty.
Sprawdz wyłaczniki w słupkach wszystkie po kolei ( w zwiazku z alarmem)
Napisany 07 stycznia 2007 - 10:51
Napisany 07 stycznia 2007 - 11:50
Może złacze w kostce?
Napisany 07 stycznia 2007 - 19:00
A taki schemacik fajna rzecz... nie podesłał byś ? :-)
Napisany 07 stycznia 2007 - 19:11
Napisany 04 lipca 2008 - 22:54
Poza tym przestalo tez dzialas podswietlenie popielniczki a co najciekawsze to jak otworze drzwi to zapala sie oswietlenie w bagazniku tak bylo odkad ja kupilem.
Moze cos doradzicie gdzie szukac. Dziwna sprawa.

Napisany 05 lipca 2008 - 01:37
Napisany 05 lipca 2008 - 10:43
Napisany 05 lipca 2008 - 13:39

Pozdro

Napisany 23 stycznia 2010 - 22:13
Napisany 08 kwietnia 2010 - 18:01
Mam fabrycznie poprowadzoną instalację w przednich drzwiach pod lampkę. Sprawdzałem ale nie ma tam prądu.
Czy ktoś wie może dlaczego. Sprawdzałem zarówno z prawej jak i lewej strony. Czy chodzi tu może o podwójny włącznik (styk) otwarcia drzwi?
Czy może jest jakaś inna przyczyna.
Kolory kabelków to czerwony oraz siwo-biały.
Dziękuję za odpowiedzzi