proszę o radę. zamierzam pomalować trochę swoja omege. i chciałbym sie poradzić ile trzeba mi bedzie lakieru i ile farby i podkładu.zamierzam pomalować wszystkie drzwi i wszystkie błotniki i zderzaki. Możecie mi mniej więcej powiedzieć ile czego trzeba?

Ile potrzeba farby na pomalowanie Omegi
Rozpoczęte przez
gacek176
, 27 lut 2010, 21:46
6 odpowiedzi na ten temat
Napisany 27 lutego 2010 - 21:46
Napisany 28 lutego 2010 - 18:42
witam gacek 176 nie obraż się ale jeśli nie wiesz ile potrzeba lakieru na Twoją omcie to raczej nie robiłeś tego przedtem i szczerze odradzxam malowanie tą metodą lepiej poszukać jakiegoś fąfla który jest kumaty w te klocki a pozatym nie piszesz jaki lakier? i ile razy chcesz ją machnąc
Napisany 28 lutego 2010 - 19:57
i ta farbe to na lawke lub okna drewniane se mozna malowac hi baza kolego albo akryl kolega dobrze ci radzi
Napisany 28 lutego 2010 - 20:49
wszystko zalerzy od grubosci powloki jak chcesz jesli masz tylko cieniutko pomalowac to wystarczy 0,7l a tak normalnie to powinno wystarczyc1,5litra starczyc a z podkladem to wszystko zalezy od rdzy jesli bylo duzo to 1 litr.najlepiej poradz sie jakiegos lakiernika bo omega to nie maluch ze wystarczy unikor i jest git.Do plastikow jest inny podklad a poza lakierem potrzebujesz utwardzadz a jak baza to jeszcze bezbarwny.Powodzenia
komar
Napisany 28 lutego 2010 - 21:12
a tak z ciekawości to ile kosztuje litr lakieru samochodowego?
Napisany 28 lutego 2010 - 21:15
Na Kluchę to bedzie gdzies tyle potrzeba ;)co na sredniej wielkosci autobus:p
a cena to okolo 70 zł za litr(oprócz lakierów perłowych bo są droższe)
perłowe ok 90 dych chyba:P
a cena to okolo 70 zł za litr(oprócz lakierów perłowych bo są droższe)
perłowe ok 90 dych chyba:P
Napisany 01 marca 2010 - 18:52
No kolego, chciałbym miec takie ceny u siebie. U mnie płace 300zł za litr perły. Oczywiście lakiery dwuwarstwowe. Raz pytałem o fajną trzywarstwuwke z xyralikiem to w du poncie powiedzieli mi 600zł za litra.a cena to okolo 70 zł za litr
Gacek, no bez przesady, malujesz calą omke tylko dach i maske zostawiasz? To maluj już całośc. Ja na swoją kupiłem 4l bazy wodnej standox, kolor z palety maclaren mercedes i starczyło mi na styk. Malowane bez wnęk. Bezbarwnego też cztery litry, ale starczyło by spokojnie 3l.