Witam serdecznie kolegów i koleżanki jak widzę, Jak widać mój 1 post a na forum jestem kilka mies. Lecz zawsze znalazłem co potrzebowałem, wiec dzięki.
Obecnie posiadam problem na który już od jakiegoś czasu poszukuję odpowiedzi. Podepnę się pod temat aby nie otwierać nowego i szczerze liczę na pomoc.
Objawy są następujące:
1. Częste falowanie temp. na kilka sec. 5-15 (na początku w ok. 85* teraz głownie w 90-92*) 2. niepokojące ciśnienie w wężu od chłodnicy do termostatu. 3. Ala gotowanie się zbiorniczka(ustało po wymianie termostatu oraz korka) 4.minimalna ucieczka płynu chłodniczego. 5.ubywanie oleju 1000km ok. 0,5-1,5 (niekiedy więcej niekiedy mniej) 6.Po zgaszeniu samochodu plamka(2 krople) płynu +oleju razem zmieszanego na ziemi – tył silnika
Zabiegi przeprowadzone:
1. Nowy korek na zbiorniczku od płynu(działa) 2. Nowy termostat (temp działa plynniej stary się chyba zacinał)3. Chłodnica miała minimalne pękniecie teraz jest szczelna na 100%.
Jak to wygląda
1.samochód nie grzeje się , 2.termostat pracuje dobrze sprawdzony przed zamontowaniem. 3. Jest ciepły nawiew. 4. Klima działa. 5.brak oleju w płynie chł. Oraz oparów spalin. 6.brak płynu w oleju.
Obstawiam Uszczelkę pod głowicą ale wole się upewnić pytając ludzi większej wiedzy
Jeśli to uszczelka to wiem ze mam kupić jakąś potrójną grubą ale nic wiecej(tak na przyszłość). Planowanie 50zl, uszczelka ok. 50-100 (pewnie) robocizna 150-200 u znajomego mechanica.
Więc to zrobię zastanawiam się od razu nad pierścieniami, zaworami, uszczelniaczami zaworów.
Proszę o podpowiedzi co o tym myślicie i wyjaśnienie czy uszczelniacze od daewoo 2.0 16v to będą takie same (np. uszczelka pod pokrywę zaworów tak) link:
http://moto.allegro....1293859647.htmlPozdrawiam i czekam na pomoc. 
Wiecie tak czytając to chyba 90% wszystkich dokuczliwych objawów w omciach to słynna UPG i układ chłodzenia dopisując pytanie do mojego poprzedniego postu prosze o podpowiedz jaka bedzie najlepsza i najmocniejsza UPG dz 2.0 16v. wiem ze sa 3 warstwowe , grubsze cieńsze itd ale która jest najmocniejsza w takim razie i co proponujecie :confused: