Wymiana tarcz kotwicznych tył
Napisany 25 lutego 2010 - 15:13
Chcę wymienić tarcze kotwiczne na tylnych kołach, niestety moje są pordzewiałe. Nie chce robić drutexu więc założę nowe. Moje pytanie tyczy się tego czy podczas zdejmowania piasty któreś z części są jednorazowe??? jeżeli tak to które, czy coś się rożpada przy ściąganiu.
Pytam bo chciał bym się na tę operacje odrazu zaopatrzeć w nowe klamoty.
Pozdrawiam kolegów i koleżanki.
Napisany 25 lutego 2010 - 20:58
Witam.
Chcę wymienić tarcze kotwiczne na tylnych kołach, niestety moje są pordzewiałe. Nie chce robić drutexu więc założę nowe. Moje pytanie tyczy się tego czy podczas zdejmowania piasty któreś z części są jednorazowe??? jeżeli tak to które, czy coś się rożpada przy ściąganiu.
Pytam bo chciał bym się na tę operacje odrazu zaopatrzeć w nowe klamoty.
Pozdrawiam kolegów i koleżanki.
Zastanów się dobrze czy chcesz się bawić w wymianę ich. Koszta będą naprawde spore zwłaszcza że musisz rozpołowić piastę i co się z tym wiąże wymienić na nowe łożyska. Za tarcze kotwiczne zapłacisz po ok. 150zł/szt ,za nowe dobre łożyska też 150zł/szt i do tego robocizna po 100 kilka złociszy strona bo prawdopodobnie będą ściągać wachacz do wyciskania. Jeśli masz juz padnięte łożyska to spoko ,ale jak nowe to według mnie szkoda kasy. Wybór należy do ciebie. Polecam ci moją poradę http://forum.omegakl...ead.php?t=32818 patent działa w 100% już ponad 2 lata i wszystko jest w najlepszym porządku.pozdr
Napisany 25 lutego 2010 - 21:42
Napisany 25 lutego 2010 - 21:46
Dzieki za porady koledzy.
Napisany 25 lutego 2010 - 22:35
BREDO: jezdze na Twoim patencie juz 6 miesiecy i jest spoko, ale druga strona mi tez trzasnela. Tarcze moge kupic po 140. Jestem takim człekiem, że nie za bardzo lubie drutex-sznurex, ale jak czasem trzeba to trzeba. raczej wiekszosc napraw robie sam i staram sie uzywac najlepszych czesci. troche wystraszyliscie mnie tym rozwalaniem piasty i wywalaniem lozysk. Lozyska nie sa nawe, ale jak narazie nic nie chalasuja.Szkoda by bylo je wywalac jak dzialaja.Moze faktycznie druga strone tez zrobie na patencie.
Dzieki za porady koledzy.
Ja również nie cierpię półśrodków ,prawie nigdy ich nie stosuję

Napisany 26 lutego 2010 - 10:25
Pozdr.