Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Gdzie znajduje sie wzmacniacz antenowy w Omedze B kombi

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
7 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   maq82

maq82
  • 4 postów

Napisany 26 lutego 2007 - 19:58

Gdzie znajduje sie wzmacniacz antenowy w oplu omega B KOMBI. rozebrałem pół przodu i niestety tam tego niema wiec sppodziewam sie ze gdzie s z tyłu lecz juz nie hcce mi sie rozbierac tymrazem połowy tylnej tapicerki wiec lepiej zapytać :) dzieki koledzy

#2 OFFLINE   gmurawsk

gmurawsk
  • 2 023 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 26 lutego 2007 - 21:58

W A jest w antenie Dachowej
Jak w zdejmiesz plastik z tyłu i jest cienki kabelek do anteny oprócz antenowego to masz odpowiedź.

#3 OFFLINE   danny1002

danny1002
  • 157 postów

Napisany 03 maja 2007 - 07:41

Witaj w klubie ja też mam ten problem.Ja z kolei rozkręciłem już prawie wszystko tzn.tylną klape podsufitke przy antenie tylne słupki wnęki schowków a nawet prześledziłem którędy biegnie kabel anteny.Wczoraj zdiołem panel sterowania klimą niestety jedyny pożytek to wymieniłem spalone żarówki. Więc został mi jeszcze odcinek w okolicy zegarów i bezpieczników bo tamtędy biegnie kabel,ale już straciłem nadzieje.A może w którymś z lewych drzwi? W książce (sam naprawiam samochód) jest napisane że w kombi jest w tylnych drzwiach,więc myślałem że chodzi o klape ale u mnie tam nic nie ma.Kupiłem nawet już inny używany i ten gość co mi go sprzedał też twierdził że w tylnej klapie.A może w moim modelu nie ma? W każdym bądź razie już mam nerwy bo nie da sie słuchać radia a kiedyś było dobrze,aż zmieniałem na inne i zrobiłem jakieś zwarcie.Może poszukaj tam gdzie napisałem może ty będziesz miał. Powodzenia.
W krainie ślepców jednooki jest królem.

#4 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 03 maja 2007 - 08:50

W tylnej klapie pod tapicerką, podłaczony jest to tylnej szyby - ogrzewania.

#5 OFFLINE   bartek

bartek
  • 125 postów

Napisany 03 maja 2007 - 10:06

Gdzie znajduje sie wzmacniacz antenowy w oplu omega B KOMBI. rozebrałem pół przodu i niestety tam tego niema wiec sppodziewam sie ze gdzie s z tyłu lecz juz nie hcce mi sie rozbierac tymrazem połowy tylnej tapicerki wiec lepiej zapytać :) dzieki koledzy

Bardzo czesto przyczyna slabego odbioru radia jest uszkodzony kabel antenowy ktory biegnie w tej gumowej oslonce przy tylnej klapie....przynajmniej tak u mnie bylo...a drucik jest tak cienki jak wlos ze nie ma nawet jak go zlutowac :bud:

#6 OFFLINE   danny1002

danny1002
  • 157 postów

Napisany 03 maja 2007 - 11:55

Dwa razy rozkręcałem tylna klape i trudno by było nie zauwarzyć zielonego wzmacniacza wielkości dwóch pudełek papierosów połączonych w zdłuż,bo taki mi sprzedał gość chandlujący częściami do omy. Ja myśle że ma to związek z tym że niekture omy maja antene na dachu (ja tak mam) a widziałem już takie co nie mają.I co nie mogli by słuchac radja? Więc te co nie mają mają ten wzmacniacz nie maja anteny i dlatego jest on podłączony do spirali podgrzewania bo to ona spełnia role anteny.Bo jest tam tylko jedno wejście na antene.Więc myśle że ja mam to jakoś inaczej rozwiązane.Tylko jak?Pomocy!

#7 OFFLINE   danny1002

danny1002
  • 157 postów

Napisany 03 maja 2007 - 12:01

Jak miałeś tą usterke to może widziałeś czy masz w tylnej klapie takie zielone pudełko?Ai i czy masz w swoim modelu antene dachową?

#8 OFFLINE   bartek

bartek
  • 125 postów

Napisany 03 maja 2007 - 23:14

Jak miałeś tą usterke to może widziałeś czy masz w tylnej klapie takie zielone pudełko?Ai i czy masz w swoim modelu antene dachową?

Do wzmacniacza dobral sie w pierwszej kolejnosci przykrecony jest na dwie sruby...a anteny zewnetrznej nie posiadam :wink: po zlutowaniu fale zbieralo calkiem niezle lecz po kilku otwarciach i zamknieciach klapy lut puscil i po sluchaniu :bud: