ASB-coś szumi na "N" i "P"...
Napisany 06 lutego 2010 - 09:04
Mam pewien problem, otóż po ustawieniu wybieraka w pozycji N i P ze szkrzyni biegów wydobywa się jakiś szum-hałas, poczas wkęcania silnika na obroty zjawisko sie nasila.
Po wrzuceniu na D lub R jest w porządku, lecz w miarę rozpędznia się jakieś dzwięki wydobywają się nadal, natomias na 3 i 4 biegu jest ok-skrzynia działa "normalnie" tzn nic nie świszczy. Dodam że charakter pracy skrzyni, sposób zmieniania biegów nic się nie zmienił...tylko ten hałas...
Dziękuję
Pozdrawiam
Napisany 06 lutego 2010 - 13:22
Witam wszystkich, Marcin...
Mam pewien problem, otóż po ustawieniu wybieraka w pozycji N i P ze szkrzyni biegów wydobywa się jakiś szum-hałas, poczas wkęcania silnika na obroty zjawisko sie nasila.
Po wrzuceniu na D lub R jest w porządku, lecz w miarę rozpędznia się jakieś dzwięki wydobywają się nadal, natomias na 3 i 4 biegu jest ok-skrzynia działa "normalnie" tzn nic nie świszczy. Dodam że charakter pracy skrzyni, sposób zmieniania biegów nic się nie zmienił...tylko ten hałas...
Dziękuję
Pozdrawiam
moze hydrokinetyk o cos obciera
Napisany 06 lutego 2010 - 17:59
Czy można po ściągnięciu skrzyni biegów ocenić stan sprzęgła hydrokinetycznego?
Drugie moje pytanie, czym się różni skrzynia AR25 od AR35?
Dziękuję, pozdrawiam
Napisany 06 lutego 2010 - 18:03
-tak to skrzynia, ewidentnie coż chrubocze wewnątrz-sprawdzałem na kanale...
Czy można po ściągnięciu skrzyni biegów ocenić stan sprzęgła hydrokinetycznego?
Drugie moje pytanie, czym się różni skrzynia AR25 od AR35?
Dziękuję, pozdrawiam
niestety sprzegla nie ocenisz na oko.
skrzynia ar35 ma chyba 2 tarczki wiecej przez co moze przenosic wieksze obciazenia tym samym jest wytrzymalsza
Napisany 06 lutego 2010 - 19:00
Napisany 08 lipca 2018 - 17:04
Witam Mi coś świszczy piszczy na D wraz ze wzrostem obrotów, jak hamuje do zera pod koniec czuć wibracje. Chyba to skrzynia, ale co dokładnie to może być?