Ściąganie w lewo i drgania przy hamowaniu
Napisany 02 lutego 2010 - 15:12
Prosze o pomoc.
Pozdro for all.
Napisany 02 lutego 2010 - 15:17
Czy winne mogą być stare zbutwiałe i popękane opony?
Pozdro for all.
Jeżeli są przy tym nierówno zużyte - to tak.
Poza tym musisz dokładnie zbadać geometrię zawieszenia i układ kierowniczy, może wybił się któryś z elementów gumowych? Ciężko ustalić to na odległość. Jeżeli chodzi o drgania przy hamowaniu to najbardziej oczywistą rzeczą jest sprawdzenie tarcz hamulcowych, czy któraś się nie wypaczyła.
Napisany 03 lutego 2010 - 18:01
Napisany 03 lutego 2010 - 19:00
Jeżeli chodzi o drgania przy hamowaniu to najbardziej oczywistą rzeczą jest sprawdzenie tarcz hamulcowych, czy któraś się nie wypaczyła.
Niestety nie zawsze można stwierdzić czy tarcza jest krzywa ponieważ często się krzywi jak dostaje wysokiej temperatury:((( a mierząc na zimno to tylko sprawdzi się czy piasta nie jest krzywa

Napisany 11 października 2010 - 19:40
Napisany 12 października 2010 - 20:13
Dzis zostalo zalozone opony zimowe na przod. Stare opony ulegly uszkodzenia ktore jest niewidoczne golym okiem. Chodzi o jakies stozkowanie czy cos. Opony bez wybrzuszen ale coz z tego jak nie da sie prowadzic. Po zmianie L z P ten sam efekt tylko ze w prawo. Wiec podejrzenie prawej opony. Na wywazarce wszystko OK ale po zmianie na zimowki sciaganie calkowicie ustapilo. Opony letnie KUMHO POWER MAX. Maja 1 sezon i 8 tys przebiegu.
Napisany 12 października 2010 - 20:22
Chodzi o jakies stozkowanie czy cos
stożek znoszenia
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 14 października 2010 - 20:25
gg 512561
Napisany 14 października 2010 - 21:30
Napisany 14 października 2010 - 21:31
Miałem to samo i okazało się ze tarcze i drążek środkowy były do wymian jeśli chodzi o drganie przy hamowaniu :)Najpierw wymieniłem te tarcze i klocki pomogło w 70% ale nadal lekko ściągał i kiera przy hamowaniu też dał odczuć tak więc na szarpakach wykazało drążek i wymieniłem go potem geometria i bryka jak nowa:D