Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Przekaźnik pompy paliwa.

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
5 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   BenekKNS

BenekKNS
  • 609 postów

Napisany 31 stycznia 2010 - 22:03

Panowie może ktoś z was podpowie mi który przekaźnik jest od pompy paliwa. bo wcale jej nie slychac i podejrzewam że nie chodzi bo ciężko pali i potrafi zgasnąć za pierwszym rozruchem na zimnym silniku.

#2 OFFLINE   KrzysiekM

KrzysiekM

Ford Galaxy 1.9 TDI 2004r

• 105 postów

Napisany 31 stycznia 2010 - 22:19

W Y25DT to ten czarny, u Ciebie powinno być tak samo

Pozdro

#3 OFFLINE   BenekKNS

BenekKNS
  • 609 postów

Napisany 31 stycznia 2010 - 22:39

ok dzięki. a może wiesz jeszcze od czego jest ten drugi od prawej?bo pali cały czas bezpiecznik przy nim.

#4 OFFLINE   KrzysiekM

KrzysiekM

Ford Galaxy 1.9 TDI 2004r

• 105 postów

Napisany 31 stycznia 2010 - 22:52

Napisałem Ci głupotę, przekaźnik pompy paliwa w Y25DT jest 4 od lewej, sorka ale nie mam schematu do X25DT, ten co Ci wskazalem powinien byc od rozrusznika, przepraszam za klopot

Krzysiek

#5 OFFLINE   grinchi

grinchi
  • 603 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 31 stycznia 2010 - 23:38

Panowie może ktoś z was podpowie mi który przekaźnik jest od pompy paliwa. bo wcale jej nie slychac i podejrzewam że nie chodzi bo ciężko pali i potrafi zgasnąć za pierwszym rozruchem na zimnym silniku.

Jak masz chęć podjechać do mnie to możemy przekładać wszystkie - jeden po drugim, aż znajdziemy. Tylko, że... pod chmurką. Mam też pompę - prawie sprawną (coś nie łączy przy stykach i trzeba czasami poruszyć wtyczką, żeby zaskoczyła (do jazdy się nie nadaje więc zmieniłem). W razie co PW.

#6 OFFLINE   BenekKNS

BenekKNS
  • 609 postów

Napisany 01 lutego 2010 - 00:01

patrzyłem wtyczkę przy pompie. są 4 piny. jeden to masa, potem po srodku są dwa plusy(marny na nich prąd ale może to od wskaźnika) a na ostatnim nie ma nic, nawet po przekręceniu stacyjki i to też nie jest masa. Grinchi bym podjechał ale znowu mrozy wróciły i juz jej nie odpale bo świece nie grzeją tzn chyba jedna tylko grzeje. w lato tak odkładałem wymiane i w końcu jest kicha. jak jest temperatura w okolicach zera to odpala a teraz to tylko na kopcia. yyy kurde a może to przez świece...tylko że tej pompki wogóle nie słychać tzn nigdy jej nie słyszałem ale w lato nie było problemów z rozruchem. jeszcze jutro zrzuce przewód paliwowy z pompki i zobacze czy 'sika'. dzisiaj patrzyłem na odpowietrzniku filtra paliwa i po przekręceniu stacyjki i odkręceniu odpowietrznika nie leci paliwo tylko słychać jak 'ssie' czyli sie zapowietrza.