Omega B 2.5 V6 zbyt wysokie obroty :(
Napisany 30 stycznia 2010 - 14:11
Napisany 30 stycznia 2010 - 14:54
Napisany 30 stycznia 2010 - 15:40
10 min to za długo jak na odkurzacz, może ma jakieś nie szczelności, sprawdziłeś też cały dolot??Witam mam problem gdy odpalam moją omege 2.5V6
Jakieś dodatkowe objawy występują??
Napisany 30 stycznia 2010 - 15:55
Napisany 30 stycznia 2010 - 16:18
Napisany 30 stycznia 2010 - 16:23
Jednak sprawa wygląda inaczej wszedłem pod samochód i zauwarzyłem poprzepalane rury wydechowe na około sond lambda i mam pytanie ile mogą kosztować te rury, które łączą kolektor wydechowy z katalizatorem i w nie wkręca sie sondy lambda.
PW
Napisany 01 lutego 2010 - 10:02
Witam mam problem gdy odpalam moją omege 2.5V6 to na zimnym silniku ma 1500obr/min głośno chodzi a jak sie nagrzeje gdzieś tak po 10 minutach spada do 600obr/min-standardowo, i już tak nie chuczy pod maską. Szukałem wszędzie nie niemogłem znaleść nigdzie podobnego problemu, może ktoś z was napotkał taki problem w swojej omedze, będe bardzo wdzięczny za pomoc:piwo:
Podepnę się. A co jeśli ten odkurzacz się nie załącza własnie, bo rozumiem że to on powoduje podwyższone obroty przy rozruchu?? Zauważyłem u siebie że przy mrozach ok -10st.C. auto odpala i momentalnie gaśnie, wtedy ratuje mnie jedynie przytrzymanie wciśniętego pedału gazu. Przy temperaturach bliżej zera i wyżej nie występuje to zjawisko. Co może być tego przyczyną??
Napisany 01 lutego 2010 - 12:01
Ogólnie odkurzacz można wywalić a jak jest dziabnięty to obciąża silnik. Możesz wypiąć wtyczkę od odkurzacza i zobacz. Odepnij też wtyczkę od przepływki i odpal. Rzuć okiem czy styki we wtyczce od przepływki są czyste. Czujnik temperatury silnika też ma duże znaczenie, możesz rzucić okiem na jego styki.Podepnę się. A co jeśli ten odkurzacz się nie załącza własnie, bo rozumiem że to on powoduje podwyższone obroty przy rozruchu?? Zauważyłem u siebie że przy mrozach ok -10st.C. auto odpala i momentalnie gaśnie, wtedy ratuje mnie jedynie przytrzymanie wciśniętego pedału gazu. Przy temperaturach bliżej zera i wyżej nie występuje to zjawisko. Co może być tego przyczyną??
Problemem może być krokowy, przepływka, potencjometr przepustnicy.
Jakieś błędy są?? lub dodatkowe objawy??
Napisany 09 lutego 2010 - 11:07
Co do Twojej porady: błędów na kompie BRAK, dziś podejmuje wyzwanie i spróbuję dostać się do czujnika z silnika bo mam co do niego jakies złe przeczucie.
Napisany 09 lutego 2010 - 16:45
Ale ZYGZAKu, jak pozbędę się calkowicie tego odkurzacza to za każdym razem będę musiał sam rozgrzewać auto( gazowac zanim się nie rozgrzeje) jak dobrze rozumiem.
Co do Twojej porady: błędów na kompie BRAK, dziś podejmuje wyzwanie i spróbuję dostać się do czujnika z silnika bo mam co do niego jakies złe przeczucie.
kolego apropo odkurzacza,to poczytaj sobie ten temat i bedziesz mial wszystko jasne,ze mozesz sie go smialo pozbyc

http://forum.omegakl...light=odkurzacz
Napisany 10 lutego 2010 - 08:23
Napisany 06 kwietnia 2010 - 16:17
Ja mam też podwyższone obroty do 2-3 tys na zimnym silniku potem przejadę jakieś 10 min w miarę się uspokaja, ale czasami się zdarza, że jak wciskam sprzęgło to znów obroty skaczą do 2-3... dzisiaj zczytam błędy, moze to czujnik temp silnika??
Napisany 07 kwietnia 2010 - 21:36
Mogę się podłączyć?
Ja mam też podwyższone obroty do 2-3 tys na zimnym silniku potem przejadę jakieś 10 min w miarę się uspokaja, ale czasami się zdarza, że jak wciskam sprzęgło to znów obroty skaczą do 2-3... dzisiaj zczytam błędy, moze to czujnik temp silnika??
spojrz nie na bledy a na odczyty. czujnik moze dzialac ale przeklamywac
Napisany 08 kwietnia 2010 - 08:30

jak moge sprawdzić ten odczyt?
Napisany 08 kwietnia 2010 - 10:37
Napisany 08 kwietnia 2010 - 11:30
Umowiłam,się ze znajomym, że mi pod kompa podłaczy to moze obędzie się bez żaróweczki.
Napisany 08 kwietnia 2010 - 11:37
ewentualnie pogadaj z execem on ma kompa to moze ci sprawdzić po znajomości -

w lampce może sie tylko żarówka spaliła...
Napisany 08 kwietnia 2010 - 14:03

Na sobote jestem wstęopnie umówiona na kompa, ale jakby to nie doszło do skutku to oddam się w wasze ręce

A co do spotu to.... już się robi