Witam wszystkich . Mój problem polega na gaśnięciu silnika podczas zatrzymywania samochodu. W momencie kiedy dojeżdżam np. do skrzyżowania w chwili zatrzymania spadają obroty i silnik gaśnie ale kiedy wrzucę na pozycję "N" to nie (automatyczna skrzynia biegów) . Ale również czasami silnik na wolnych obrotach podczas trzymania nogi na hamulcu faluje obrotami albo utrzymują się na poziomie 1500 podczas kiedy wrzucę na "P" lub "N" . Mam silnik 2.0 16V benzyna

Gaśnie przy zdjęciu nogi z gazu
Rozpoczęte przez
Krzysiekinteria
, 30 sty 2010, 12:57
6 odpowiedzi na ten temat
Napisany 30 stycznia 2010 - 12:57
Napisany 30 stycznia 2010 - 14:49
. Mój problem polega na gaśnięciu silnika podczas zatrzymywania samochodu. W momencie kiedy dojeżdżam np. do skrzyżowania w chwili zatrzymania spadają obroty i silnik gaśnie ale kiedy wrzucę na pozycję "N" to nie (automatyczna skrzynia biegów) . Ale również czasami silnik na wolnych obrotach podczas trzymania nogi na hamulcu faluje obrotami albo utrzymują się na poziomie 1500 podczas kiedy wrzucę na "P" lub "N" . Mam silnik 2.0 16V benzyna[/QUOTE]
hejka taki sam problem czyszczenie krokowca pomoglo
hejka taki sam problem czyszczenie krokowca pomoglo
Napisany 01 lutego 2010 - 06:49
Najpierw musisz cos zrobic z tymi obrotami.i tak jak dora napisała przemyj silniczek krokowy i zobacz czy sie poprawi.Przy automacie obroty powinny byc na poziomie ok 600-800 obr/min.a jeszcze dzieje sie tak przy zatrzymaniu auta czy jak np. z postoju wrzucisz d to tez zgaśnie?
Napisany 01 lutego 2010 - 12:44
Czasami też gaśnie a te obroty to nie zawsze takie są , dwa dni dobrze a potem dzień żle
Napisany 01 lutego 2010 - 16:23
diagnoza silnik krokowy do wyczyszczenia, regeneracji lub wymiany
Napisany 01 lutego 2010 - 22:23
przejrzyj też wężyki podciśnień czy któryś się nie przetarł.