Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Chyba spalona centralka lovato lov eco 438046

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
3 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   KillerTHM

KillerTHM
  • 77 postów

Napisany 30 stycznia 2010 - 12:31

Witam!
Mam problem z centralą gazu. Stało się to prawdopodobnie po ładowaniu akumulatora chyba poszło za duże napięcie i upaliło mi centralkę. Samochód jeździ jakoś ale chyba nie daje regulacji na silnik krokowy. Po przełączeniu na gaz na silniku krokowym gazu zmienia się napięcie (tak jakby regulacjia działała) a po chwili leci cały czas 12V i się nie zmienia.
Na centrali pali się zielona i żółta dioda (przed skasowaniem ustawień paliła się czerwona z zieloną) lecz centralka nie reguluje krokowym. Centralka była kasowana ustawiana od nowa (chyba ze 3 razy) , leczy gdy dochodzę do punktu gdy ona dobiera skład mieszanki jest zwis:(

Może ktoś miał taki przypadek?
Sprawdzałem okablowanie nie widać nić podejrzanego.
Chętnie kupie taką centralkę tylko, że sprawną:p

#2 OFFLINE   damian0708

damian0708
  • 1 091 postów
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 30 stycznia 2010 - 18:32

Hmm wydaje mi się że jakbyś miał spaloną centralkę to w ogóle nie łączyłaby Ci się z kompem, chyba że poszedł tylko moduł pamięci. Spróbuj odłączyć na noc od akumulatora a rano ustawić

#3 OFFLINE   sliz1

sliz1
  • 115 postów

Napisany 30 stycznia 2010 - 18:33

Mam wszystko.Centralke taka plus wiązka i silnik krokowy,oczywiście używka.Wiadomosc na PW.Sprawdz dokładnie przewody od sondy.Pewnie puścił jakiś lut.
sliz

#4 OFFLINE   KillerTHM

KillerTHM
  • 77 postów

Napisany 31 stycznia 2010 - 16:46

Troszkę się sprawa ruszyła, ale nie do końca :(
Teraz widze, że idzie sterowanie na silnik krokowy, doregulowałem tak gaz żeby diody zielona z czerwoną migały naprzemian (żółta świeci się cały czas).Niestety nie chce się zapisać położenie krokowca. Nie wiem dlaczego tryb samouczenia nie działa jak należy.
Ciężko to będzie pod komputer podpiąć bo to jest stara instalacja i gazownicy nie mają kabli:mad:
Może miał ktoś taki przypadek?
Dodam, że do piątku instalacja spisywała się świetnie i nie było problemów z regulowaniem jej na podstawie diod.