Punkt G nie istnieje?
Napisany 06 stycznia 2010 - 09:49
W największym, jak dotąd, studium dotyczącym tego zagadnienia, badacze z Uniwersyteckiego College'u Londyńskiego uwzględnili aż 1800 kobiet. Niestety, nie natrafili na jakikolwiek trop punktu Gräfenberga.
Twór kobiecej wyobraźni?
Według Brytyjczyków, punkt G jest raczej tworem kobiecej wyobraźni, podsycanym przez media, seksuologów i literaturę przedmiotu.
Dr Beverley Whipple, która w latach 80. ubiegłego wieku przywróciła opinii publicznej i środowisku medycznemu temat żeńskiej ejakulacji, publikując wraz z Johnem Perrym bestsellerową książkę "Punkt G" ("The G-Spot"), uważa, że wyniki ekspertów z UCL są błędne. Podkreśliła, że zignorowali oni doświadczenia lesbijek oraz kobiet biseksualnych i nie wzięli pod uwagę efektów uprawiania seksu z różnymi partnerami, którzy stosują przecież inne techniki pieszczot itp.
Punkt G to subiektywna sprawa
Akademicy z Uniwersyteckiego College'u Londyńskiego badali wyłącznie pary bliźniaczek, jedno- i dwujajowych. Panie pytano, czy mają punkt G. Gdyby owy punkt w ogóle istniał, powinien występować u obu sióstr jednojajowych. Okazało się jednak, że założenie to nie było prawdziwe i identyczne genetycznie kobiety nie dzieliły punktu G częściej niż bliźniaczki dwujajowe.
- Kobiety mogą się spierać, że posiadanie punktu G to skutek diety lub ćwiczeń, ale w rzeczywistości znalezienie realnych śladów jego istnienia jest niemożliwe. Największe, jak dotąd, studium dotyczące tego zagadnienia wykazało, że idea punktu G jest doświadczeniem subiektywnym - podsumowuje profesor Tim Spector.
Anna Błońska
źródło informacji: Kopalnia Wiedzy
za interia.pl
Napisany 06 stycznia 2010 - 10:06
to dalej jakby kontynuacja:hmmm, całe życie było kłamstwem...
"Wszystko zaczyna sie sprawdzac ......????"
przecież wszyscy wiedzą, że kobieta nawet jak mówi NIE to znaczy TAK i na odwrót.....
Napisany 06 stycznia 2010 - 10:12
Napisany 06 stycznia 2010 - 10:13
przecież wszyscy wiedzą, że kobieta nawet jak mówi NIE to znaczy TAK i na odwrót.....

Napisany 06 stycznia 2010 - 10:14
Ja tam się nie poddaje,nadal szukam:bigok:
:smiech:

Napisany 06 stycznia 2010 - 10:21
wiesz co po czesu znaczy "szukac"?

Napisany 06 stycznia 2010 - 10:25

aaa już wiem co to znaczy:D:D:D

Napisany 06 stycznia 2010 - 10:29

[yt="PUNKT G"]HrquUi1at1s[/yt]
wiesz co po czesu znaczy "szukac"?
Ja wiem

Napisany 06 stycznia 2010 - 10:34
Problem tylko jest taki, że kobieta podczas seksu zamiast się skupić m.in. na sobie, to myśli czy wyłączyla żelazko, a potem baaaaaaa, kiepski partner, ta.... jasne.
Napisany 06 stycznia 2010 - 10:35
co znaczy????
??:
na forum takich wyrazów pisać nie wolno, wiec będzie rebus

Przyprawa, ostra, występuje w postaci mielonej lub małych kulek. Zwykle czarna. Dobrze komponuje sie z większością potraw

+"yć"

Napisany 06 stycznia 2010 - 10:38
groszek + yć?Przyprawa, ostra, występuje w postaci mielonej lub małych kulek. Zwykle czarna. Dobrze komponuje sie z większością potraw
+"yć"

co do tematu, zapraszam na całą prawdę o kobietach
Napisany 06 stycznia 2010 - 10:48
papryka + rz :smiech2:
widziales czarna papryke w małych kuleczkach?

Napisany 06 stycznia 2010 - 10:54

Napisany 06 stycznia 2010 - 11:06
groszek + yć?
co do tematu, zapraszam na całą prawdę o kobietach
boskie

Napisany 06 stycznia 2010 - 11:13
czarną tak ,ale nie w małych kuleczkachwidziales czarna papryke w małych kuleczkach?

Napisany 06 stycznia 2010 - 11:15
no właśnie - chodzi o to, by nigdy nie ustawać w poszukiwaniach
Napisany 06 stycznia 2010 - 15:02
Przyprawa, ostra, występuje w postaci mielonej lub małych kulek. Zwykle czarna. Dobrze komponuje sie z większością potraw
groszek + yć?
Wymiękam,groszek :jump::jump::jump: